Top menu

#28 Dit eigenwijze modehuis verkoopt geen kleding online

Het komt nog voor: een modehuis dat online geen mode verkoopt.

In een tijd dat de meeste luxe modehuizen online collecties verkopen, blijft Chanel een buitenbeentje. Ook op sites als net-a-porter, mytheresa of stylebop, die volop designers collecties verkopen, zul je het merk – laat staan die gewilde tas van Chanel – niet vinden.

Overigens kun je via chanel.com wel parfums kopen, zonnebrillen en beauty. Tip: beauty producten zijn vaak sneller via de Chanel webstore verkrijgbaar dan in stenen winkels, sommige items zijn zelfs exclusief online.

Maar hoeveel mensen zouden niet veel liever ook een tweedjasje willen bestellen, of schoenen,  of de nieuwste Gabrielle tas? Massa’s!

En daar zit ’m nou net de crux. Massa’s nagellakjes en parfums verkopen; prima. Dat doet Chanel graag. Maar om exclusief te blijven moet het verlangen naar mode bewaakt worden. Chanelbaas Bruno Pavlovsky kreeg dit advies ingefluisterd door de momenteel meest koopkrachtige klanten, de Chinezen.

Aan Business of Fashion vertelde Pavlovsky: “Elke keer als ik China bezoek en klanten spreek, zeggen ze ‘wat de plannen ook zijn, begin geen e-commerce. Vanaf het moment dat je dat gaat doen zal het merk (Chanel) niet meer exclusief zijn.’”  Naar China, het land met de meeste inwoners en misschien wel de meeste rijkaards, luistert de Chanelbaas (nog) wel.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.