Top menu

Gem Kingdom in Tassenmuseum Hendrikje

Tot en met 25 juni 2017 toont het sieradenmerk Gem Kingdom een unieke selectie sieraden in het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje.

Oprichters Bernard Jongstra en Johanna Titselaar ontwerpen sinds 1990 vanuit hun atelier op het Java-eiland in Amsterdam eigenzinnige sieraden en accessoires gemaakt van voor sieraden ongebruikelijke materialen zoals porselein. Het verleden en tradities spelen een belangrijke rol in het ontwerpproces. Museale collecties, zoals die van Tassenmuseum Hendrikje zijn soms een bron van inspiratie.

In alle ontwerpen staat het thema ‘contrast’ centraal. Het etnische versus het ultramoderne, de geschiedenis versus de toekomst.

“In de expositie kun je een heel bijzondere ketting bewonderen, die je misschien al wel voorbij hebt zien komen in de Nederlandse film Michiel de Ruyter”, zegt  Bernard Jongstra. Conservator en samensteller van de tentoonstelling Leonie Sterenborg: “Vanwege de knipoog naar het verleden zorgen de sieraden van Gem Kingdom voor een prachtig totaalbeeld met onder andere onze historische jachttassen.”

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.