Top menu

Gaan we voor goud of voor slim?

Op een dag kreeg ik een kam van goud, dat wil zeggen een kam verguld met 24-karaats goud. Een mooi geschenk van Balmain Hair Couture dat bovendien zo zacht als boter door mijn haar gleed. En leek het nou zo, ging mijn haar er extra van glanzen?

Sinds de Consumer Electronics Show die dit weekend plaatsvond in Las Vegas deed een nieuwe gadget heel wat wenkbrauwen fronsen: een smart borstel. Exit gouden kammetje? De nieuwe borstel, een vinding van Kérastase, oogt als een gewone borstel.  Het vernuft zit verstopt in het binnenste met verschillende sensoren, microfoontjes en een draadloze verbinding die van het eenvoudige gebruiksvoorwerp de eerste smartborstel maken.

De verzamelde data gaat naar een app met een algoritme dat de kwaliteit van het haar ontrafelt en een aanbeveelt om bepaalde producten (van L’Oreal, de eigenaar van Kérastase) te gebruiken. Tel daarbij de prijs van de borstel op – iets minder dan tweehonderd euro – en het kammen van het haar wordt wel een prijzig karweitje. Ik houd het nog even bij mijn gouden kammetje.

De Balmain Paris Hair Couture  Golden Comb Collection verguld met 24-karaats goud bestaat uit drie kammen. Vanaf € 29. Beeld kam: Courtesy of Balmain Hair.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.