Top menu

Jason Wu: “Mode is meer dan creatief bezig zijn”

Jason Wu loopt binnen, fris alsof hij niet net tien uur reizen achter de rug heeft. Gemillimeterde schedel, eenvoudig donkerblauw T-shirt en jeans. Meteen geïnteresseerd. “Waar kom je vandaan? Amsterdam? Ik ben daar nooit geweest, lijkt me geweldig.” Normaal verblijft Wu vijf dagen per maand in Metzingen, maar vanwege het fotograferen en afronden van de zomercollectie voor 2017, die deze maand in New York wordt geshowd, blijft hij een paar dagen langer.

Zijn schema is heel strak is. “I love that.” Hij zegt dat hij nooit een seconde stil zit. “Ik loop altijd. Ik werk hier met zo veel afdelingen, van het atelier, marketing tot de winkelontwerpers. Weet je, het is teamwerk, uiteindelijk is het een machine met verschillende onderdelen. We moeten samenwerken.” Overigens worden de vele verschillende Hugo Boss collecties – bijvoorbeeld Boss, Boss Orange, Boss Green en Hugo – wereldwijd geproduceerd in onder andere Turkije, Azië en Italië.

Jason Wu studeert in 2005 af aan de New Yorkse Parsons School of Design. Twee jaar later start hij zijn eigen label. Lachend vertelt hij over wat hij zijn befaamde ‘pizzamoment’ noemt. Dat vindt plaats als hij in 2009 op televisie opeens Michelle Obama ziet in een jurk van zijn hand.

Van schrik verslikt hij zich in een stuk pizza. Goed, hij had de jurk wel speciaal voor haar gemaakt, maar er waren jurken van meer ontwerpers in de race. De presidentsvrouw koos de elegante witte Wu. De impact van zijn plotselinge bekendheid was enorm, zegt Wu. “Voor mij als persoon maar ook voor mijn bedrijf, ik was pas drie jaar bezig en mijn naam dook internationaal op.” …. lees de rest in Elsevier Stijl Vrouwenmode. Nu in de winkel.

Gerelateerde Artikelen:


,

Een reactie op Jason Wu: “Mode is meer dan creatief bezig zijn”

  1. Daphne 7 september 2016 om 18:58 #

    Leuk!