Top menu

Conscious Exclusive trouwen in H&M design

Voor de vijfde keer lanceert H&M de Conscious Exclusive collectie, dit keer geïnspireerd op modegeschiedenis.

Het designteam van de Zweedse fast-fashion keten mocht als sponsor van de expositie Fashion Forward: 3 Centuries of Fashionkijken in het archief van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

“In feite is alles in de mode al een keer gedaan,” vertelt Ann-Sofie Johansson, H&M’s Creative Advisor, tijdens de perspresentatie. Toch zijn er in deze Conscious Exclusive collectie wel degelijk nieuwe elementen te ontdekken zoals gerecycled glas dat is gebruikt voor borduurwerk. Voor de trouwlustigen zitten er maar liefst drie vintage-achtige trouwjurken in de collectie, maar ook een kaftan, sjaals en accessoires. Allemaal betaalbaar.

Met de Global Change Award steunt H&M ook innovatieve milieuvriendelijke ideeën. De Nederlandse Tjeerd Veenhoven was een van de vijf winnaars van 2015. Veenhoven is met zijn designstudio bezig om van algen een non-woven materiaal te maken waar uiteindelijk kleding van gemaakt moet gaan worden. Het revolutionaire aspect in zijn plannen zit hem vooral in het feit dat hij het hele productieproces aanpakt om op meerdere aspecten milieuvriendelijker te kunnen gaan produceren.

Het is nog even wachten op een broek op basis van algen, maar de H&M Conscious Exclusive collectie is vanaf vandaag  te koop. Heren, niet getreurd. Volgens Ann-Sofie Johansson zullen ze met de volgende collectie ook aan jullie denken.

Door Richenny Felica

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.