Top menu

Bijenkorf walhalla voor beauty

3500 lipsticks, 2500 foundations, 1500 huidverzorgingsproducten, ruim 3000 oogschaduwdoosjes, 2000 luxe geuren. Met een oppervlakte van 1200 vierkante meters wordt de Bijenkorf het grootste beautywalhalla van de Benelux.

Er wordt nu nog druk verbouwd, maar vanaf 3 november telt de nieuwe, geheel uit wit marmer opgetrokken beautyhal, straks 75 merken, waaronder de in Nederland nog minder bekende merken zoals Charlotte Tilbury en Sisley.

Op de beautyfloor ligt het accent ligt op beleven, met speciale treatrooms en 125 beauty service mogelijkheden. Een slimme zet, want de eigentijdse klant wil niet alleen shoppen, maar ook dingen beleven. Dat vertelde Selina Johnston, hoofd cosmetica inkoop van de Bijenkorf gisteren tijdens het persdiner in Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum – voor de culi’s: de Baobab hangop met gezouten honeybushkaramel en de groene gazpacho’s zijn zeker aanraders.

In Amsterdam komen ook de mannen ruimschoots aan hun trekken met 1000 grooming producten, waaronder de geweldige lijn van Mr. Sexy – Tom Ford.

Er is meer moois om naar uit te kijken. Het warenhuis wordt geheel in oude luister gebracht. De oorspronkelijke, indrukwekkende ingang aan de Damrakzijde wordt ook hersteld. De omvangrijke metamorfose zal zo’n 200 euro miljoen kosten, en is eind volgend jaar klaar.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.