Top menu

Alexander Fury: Hedi Slimane prutst

Dat de beste modejournalisten niet per se bij de beste kranten werken blijkt maar weer eens. Dit weekend bekritiseerde Alexander Fury in een ondermaats stuk (zowel stilistisch als inhoudelijk) Hedi Slimane in de Britse krant The Independent.

In een woordenbrij van dik tweeduizend woorden (dat is heul veul) stelde Fury onder andere dat Slimane het oeuvre van de legendarische YSL zou bezoedelen met zijn slechte collecties. (Tegelijkertijd verwondert Fury zich erover dat die slechte Saint Laurent collecties wel de winkel uitvliegen. Rarara.)

Zo orakelt Fury – die een konijn heeft genaamd Latrice, cute – voort. Vooruit een voorbeeld: “I think Hedi Slimane is a very good designer. But right now, I don’t think he is designing very good clothes.” Wtf is er dan niet goed aan die kleren? Zijn Saint Laurents klanten gek? Argumenten voor zijn oordeel geeft Fury niet. Kennis is ballast.

Overigens is de aanleiding van Fury’s mopperstuk het nieuws dat Hedi Slimane onder de naam Yves Saint Laurent haute couture gaat ontwerpen (de naam Yves blijft, logisch). Dus let op, binnenkort punkslet Courtney Love in YSL-couture!

Fury’s probleem, fulmineert hij pas aan het eind van de 2000 woorden, is dat hij Slimane’s ontwerpen niet meer kan verdragen omdat hij niet experimenteert en altijd maar weer het zelfde toont. En dat moet dan ook nog haute couture ontwerpen!

Ik vind Hedi Slimane geweldig. Daar heb ik veul minder dan 2.000 woorden voor nodig. Zijn haute couture wordt minstens even opmerkelijk als die van YSL zelf, die overigens lang niet altijd geniaal was.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.