Top menu

Misia, het parfum van Chanel

Onlangs nog werd ze geëerd met een Chanel lipstick. Nu is er Misia, een poederige, bloemrijke Chanel geur met viooltje, iris en noten van de Turkse roos.

Wie Misia is? Maria Godebska Natanson Edwards Sert (1872-1950) is Poolse van geboorte, tijdens de jaren twintig was ze in Parijs een sleutelfiguur in de artistieke scene. Haar leven in een notendop: Misia was een verdienstelijke pianist, als kind tokkelde ze al Beethoven. Proust, hij noemde haar een historisch monument, zou in twee novellen personages hebben gebaseerd op Misa. Een trits aan kunstenaars vereeuwigde haar op het doek. De crème de la crème van de Parijse culturele elite wilde niets liever dan uitgenodigd worden voor haar diners.

Als vrouw van Thadée Natanson, uitgever van het magazine La Revue blanche, kende en vermaakte Misia kunstenaars en schrijvers die werkten voor het blad, Dat waren beroemdheden als Toulouse-Lautrec, Renoir, Bonnard, Vallotton, Picasso, Stravinski, Strauss en de impresario Diaghilev.
Coco Chanel werd een van haar beste vriendinnen – en haar geliefde, als we de roddels mogen geloven.

Misia als geur? Ik zou zeggen a touch of vintage, classy met een sexy edge.
Het elegante parfum Misia is het Chanel debuut van de al bekende neus Olivier Polge, en een rijke aanvulling in de collectie Les Exclusifs de Chanel.

Misia – Collection Les Exclusifs De Chanel 75 ml € 133,00. Misia – Collection Les Exclusifs De Chanel 200 ml € 255,00. Alleen te koop in Chanel boutiques.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.