Top menu

Check in 2014: een minuut gratis winkelen

Jean-Paul Braganza heeft een collectie ontworpen voor het River Island Design Forum (foto). Braganza’s elf kleurige ontwerpen zijn al klaar, nog even geduld tot 16 februari, dan hangt alles in de Kalverstraat bij de Britse high-street-keten.

Onlangs mocht ik daar een minuut gratis winkelen. Dat kwam zo. Op een dag werd er op kantoor een blinkende emmer bezorgd met daarin een opgerolde multiple choice bucketlist die ik mocht aanvullen. Lollig. De afzender: River Island

Om mijn fantasie te prikkelen stonden op de lijst enkele suggesties, denk niet aan de hoofdzakelijk dodelijke vermoeiende ondernemingen zoals van die ingewikkelde reizen die afgelopen weekend in het Volkskrant magazine stonden. River Island wist dat je ook al heel blij kan worden van slapen in een boomhut, het bouwen van een zandkasteel of knuffelen met een baby panda. Dat laatste had River Island graag willen regelen, maar de panda had geen tijd. Het werd een minuut gratis winkelen. Een kinderlijk blij Willy Wonka gevoel kwam op. Daar droom je nu eenmaal van.

Dus op een ochtend, de winkel ging voor mij wat eerder open, was het zover. Ik was de enige, plus iemand met een stopwatch. Sneakers aan, helm op. Dat River Island nogal groot is blijkt opeens een nadeel. Tussen de accessoires-afdeling en de jassen zat zo’n tien seconden loopafstand, had ik van de tevoren ingeschat. De accessoires vielen dus af, ook omdat zoeken naar de juiste maat tijd vreet als je haast hebt.

Ondanks geestelijke voorbereiding, werd ik na het startschot toch overvallen door een blinde paniek. Links, rechts, toch een jurk, rechtdoor, toch de accessoires.

Ik slaagde vrij snel in het jassendeel, T-shirtje erbij en nog een jasje, en toen was prima. Ik zag het licht. Eigenlijk zou elke vrouw en sommige mannen dit eens moeten ervaren om te ontdekken dat winkelen in slechts 1 minuut best kan.

Had ik het maar eerder geweten. Dank River Island (sale nu!) voor de ervaring.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.