Top menu

Edelkitsch jurken & trendsettende cruise collecties

“Wat vindt je man mooi?”Dat hoorde ik laatst een verkoper vragen aan een winkelende voetbalvrouw opzoek naar een feestjurk.

Je raadt al wat de verkoper uit het rek trok: de strakste jurk met het laagste decolleté, de kortste zoom en de meeste glitters. Om de voetbalvrouwen niet te demoniseren, denk ik dat wel meer vrouwen blij zijn met een dergelijke cliché-jurk. Sterker nog, die vrouwen zijn er van overtuigd dat de hele wereld, of in elk geval heel Europa, het liefst een over de top glamourjurk ziet. Songfestival gezien? Hoofdschuddend zag ik de een na de andere zangeres geharnast in edelkitsch. Gelukkig, een uitzondering was er ook, ‘onze’ Ilse in een Claes Iversen, zonder pailletten in een knielange jurk en zonder peilloos diep decolleté.

Ilse‘s keus zou zeker goedgekeurd zijn door Leandra Medine. De blog-ster die als Man Repeller met een knipoog vrouwen al een paar jaar duidelijk probeert te maken dat ze zich niet moeten kleden om te verleiden of te plezieren. Haar advies: aandacht trekken – of eigenlijk afstoten – met een onverwachte kledingkeuze. Het is dan onvermijdelijk dat je snel terecht komt bij oversized items als jasjes en broeken met – oeps – eng lage kruizen.

Oeps, dacht ik ook bij het zien van de Chanel Cruise collectie – niet zozeer omdat ik de hoog geëerde gasten op de grond zag zitten op kussens, maar vanwege het hoge gehalte aan harembroeken. De Man Repeller had alweer een reden om blij te zijn.

Goed, de Chanel Cruise collectie werd deze week getoond in Dubai, vandaar de kussens, vandaar de harembroeken en vandaar natuurlijk een tasje in de vorm van een jerrycan. En met de pofbroek – die er in combinatie met een heuplang Chanel jasje best mee door kan – zet Karl Lagerfeld natuurlijk wel een trend.

Schreef ik een poosje geleden nog een artikel over cruise-mode, dat alleen Chanel hier nog groot mee uitpakt, volgen nu opeens die twee andere grote modehuizen: Louis Vuitton en Dior. Vuitton, die net als Dior wel cruise collecties uitbrengt maar niet showt, pakte dit weekend in Monaco voor het eerst uit met cruise-mode. Denk: kleur, explosieve dessins, retro –sxities belijningen en mini-rokken en jurken.

Dior showde vorig weekend in New York. En warempel, ook daar kwam een trend voorbij: de comeback van de zijden carré. Hang ze aan je rok, knoop er een top van, drapeer ze om je middel. Kijk naar de show, en zie, van Dior mag alles.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.