Top menu

Van Gils scoort op YouTube met knuffelleeuwen

Nogal wat modemerken proberen een graantje mee te pikken van de aanstaande Voetbal kampioenschappen.

Van Gils combineert een ‘oranje’ modecollectie met een goed doel. Het mannenmerk, dat het nationale team kleedt, scoort momenteel met een opvallende commercial met een stel voetballende leeuwen en Kevin Richardson, de bekende leeuwenknuffelaar en Van Gils ambassadeur. Als kattenliefhebber wilde ik meer over het filmpje weten. Van Gils Ceo Robert Meijer vertelt.

Gefeliciteerd met deze succesvolle commercial, dat mag ik wel zeggen toch?

Ja, het is een enorm succes. De commercial is nu een week live, en er zijn nu al 1,1 miljoen YouTube views, alleen in Nederland. Daarbuiten meer dan drie miljoen.

Begrijpt u dit succes?

“Vaak leveren samenwerkingen met de KNVB of Fifa nogal carnavalachtige hoempa-filmpjes op. We hebben een invalshoek gekozen die aanslaat bij onze slogan No Stitch No Glory, mensen zien een echt verhaal, verbonden aan een goed doel. Van elk verkochte pak gaat  € 50 euro naar het Kevin Richardson Wildlife Sanctuary.”

Over de commercial, zijn die leeuwen echt zo knuffelig?

“Ze leven in een reservaat, en kennen Kevin, hij weet waar ze zitten, want ze zijn gechipt. Hij wist natuurlijk niet toen de opnames begonnen of ze een goed humeur hadden, of aan het eten waren. En als er net een kudde olifanten passeert, dan heeft hij ook een andere ontmoeting met de leeuwen. Als Kevin ze roept, dan komen ze, want ze zijn gek op hem, ze begroeten hem, ze knuffelen en spelen even.”

Het blijft onvoorspelbaar.

“Ik keek toe in een kooi in een open jeep. Zie je al dat geknuffel, dan denk je al snel dat leeuwen knuffeldieren zijn, dat is absoluut niet zo. We maakten gevaarlijke momenten mee,  vooral omdat we uit onze rol vielen.”

 Tsja, het blijven roofdieren, ze beten zeker heel wat voetballen stuk.

“Ja we hadden zo’n 3o mee, allemaal kapot.”

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.