Top menu

Petra Lunenburg exposeert

In 2009 had ze haar eerste expositie in het Zuiderzee Museum: “Gejaagd door de wind”.

Petra Lunenburg beschouwt het als de start van haar carrière als mode-illustrator/kunstenaar. Vrijdag toont ze nieuw werk op The further I walked the bigger the room became, een expositie met werk van illustrator Kate van Harreveld en Petra’s vriend, kunstenaar Dj Nick Georgiou.

Wat laat jij zien?

Veel tekeningen, op A3 en vooral A2 formaat. Samen ziet het er uit als een installatie, er ziet weinig ruimte tussen de werken die tegen witte muren zijn gespijkerd.

Voor het eerst voeg ik zeefdrukken toe. De grote zeefdrukken van 2 meter hoog, hangen hoger dan de kijker, zodat die er tegenop moet kijken.

Is het vrij werk?

Het is bijna allemaal vrij werk, maar wel degelijk door mode beïnvloed. Soms letterlijk geïnspireerd op collecties die mij aanspraken op style.com, zoals de show van Iris van Herpen. Soms heb ik getekend vanuit mijn gevoel en mijn idee van schoonheid; klassieke vrouwen denk Blue Velvet van David Lynch, schilderijen Edward Hopper. Qua sfeer, donker en licht tegelijk.

Komen er ook opdrachten voort uit je vrije werk?

Die zijn op één hand te tellen. Ik werk regelmatig voor bladen als Elle en Marie Claire. Onlangs heb ik veel gewerkt voor SuperTrash en G-star, en een erg leuke samenwerking gedaan met Ruby Tuesday.

Is er iets wat je nog graag zou willen doen?

“Meer exposities als deze, en zo via erkende galerieën naam opbouwen. Ik blijf de mix tussen mode en vrij werk heel interessant vinden, dus een samenwerking met een grote ontwerper met een duidelijke eigen stijl staat op mijn lijst. Verder… beter worden in mijn werk. En van papier als medium naar canvas, meer zeefdrukken, en werken op grotere formaten.

The further I walked the bigger the room became.  Amsterdam, Kanaalstraat 149A, 2e etage. Vrijdag 23 mei van 6 tot 9. Zaterdag en zondag tussen 12 tot 5.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.