Top menu

L’Wren Scott 1967-2014

L’Wren Scott is maandagmorgen dood gevonden in haar appartement in New York. De mode-ontwerpster zou zelfmoord hebben gepleegd.

L’Wrenn Scott werkte in de jaren tachtig als model (kenmerk: een enorme krullenbos en donkere wenkbrauwen). Hoewel de 1.93 lange Scott niet showde voor de allerminste ontwerpers (ze liep o.a. voor Chanel en Thierry Mugler) hoorde ze niet tot de allerhoogste modellenregionen, die werden aangevoerd door Claudia Schiffer, Christy Turlington en Cindy Crawford.

Als stylist van Hollywood celebs veroverde Scott in korte tijd wél de top. Ze kleedde Sharon Stone voor de film Diabolique, stylede Elisabeth Taylor voor haar parfum advertenties en Snoop Dogg voor een videoclip. Als Scott weer eens tevergeefs zoekt naar een bepaald kledingstuk neemt ze zelf het potlood ter hand. Haar eerste ontwerpen waaronder snoeistrakke skinny broeken leken vooral op haar eigen lange lijf gesneden en hadden een hoge rockchick uitstraling.

L’Wren Scott werd 49 jaar geleden geboren in het Amerikaanse Utah. Als drie-jarige werd ze geadopteerd en kreeg de naam Luann Bambrough. Op haar 17e vertelde ze haar streng religeuze ouders dat ze een vriend ging bezoeken in New York. In werkelijkheid reist ze naar Parijs en ging daar aan de slag als model. ‘She usually knows what she wants and she gets it,’ zal haar moeder achteraf zeggen over haar zelfstandige dochter. Voor Mick Jagger had ze relaties met een Britste vastgoedmagnaat en was even getrouwd met een andere rijke sir. Sinds 2001 is ze mevrouw Jagger. Typisch L’Wrenn zijn op uniformen geïnspireerde tailcoat jassen, sexy kokerrokken en leggingachtige skinny jeans.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.