Top menu

Leuk: modefilm en Gijs + Emmy in Stedelijk Museum

Aansluitend bij de tentoonstelling De Show van Gijs+Emmy, organiseert het Stedelijk Museum donderdag 20 maart een avond over de modefilm.

Who Are You, Polly Maggoo? (William Klein, 1966 foto), vormt de context voor een gesprek tussen Marjan Boot (conservator toegepaste kunst en vormgeving, Stedelijk Museum) en Prof. Dr. Anneke Smelik (Radboud Universiteit Nijmegen), hoogleraar visuele cultuur en projectleider van twee onderzoeksprogramma’s over mode.

Smelik is vooral geïnteresseerd in de relatie tussen mode en film. Binnen het kader van de visuele cultuur en mode sinds de jaren ‘60, zullen Smelik en Boot een selectie van filmfragmenten  bespreken in relatie tot Smeliks onderzoek, het genre van de modefilm en het werk van Gijs Bakker en Emmy van Leersum.

Gijs Bakker en Emmy van Leersum gelden internationaal als pioniers van het moderne sieraad. Dit ontwerpersduo legde zich als eerste toe op minimale sieraden, gemaakt van onorthodoxe materialen als aluminium en perspex. Samen ontketenden zij in de jaren zestig een ware revolutie in de sieraadvormgeving.

Donderdag 20 maart, 2014. 19.30 – 21.00 uur. Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam Reserveren: kan, hoeft niet via reservations@stedelijk.nl.

 Voor de evenementen van het public program geldt de entreeprijs van het Stedelijk + €2,50 toeslag. Met museumkaart is het dus alleen €2,50.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.