Top menu

(24 X ArtEz) 15. Loes van Nijnatten

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“Mijn oma die aan zware dementie lijdt is mijn muze voor deze collectie. De gefragmenteerde chaos in haar hoofd inspireert mij enorm. Ik heb me in haar belevingswereld proberen te verdiepen om zo tot een collectie te komen die speelt met zowel de conventionele als onconventionele aspecten van kleding. De verschillende soorten gelaagdheid in de foto zijn ontstaan door het over elkaar plaatsen van verschillende foto’s, en de glans op de kleding concurreert met de glans van de achtergrond. Het zorgt voor een chaotische sfeer. Over drie jaar werk ik bij een high-end modebedrijf in een grote stad (New York!) in een ontwerpteam waarbij ik buiten ontwerpen ook veel kan leren over het commerciële gedeelte binnen de modebusiness.

Loes van Nijnatten, 24. Favoriete kleur donkerblauw. Favoriete stof: glasvezelstof, glasvezeldraden geweven in katoen). Favoriete kledingstuk het overhemd.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.