Top menu

HEMA zegt ja tegen MOAM

Aan aandacht heeft het de Moam-projecten nooit ontbroken.

Moam (een afkorting van MOde en AMsterdam), is een terugkerend evenement waarmee initiatiefnemer Martijn Nekoui hedendaags modetalent koppelt aan mensen die hun sporen al hebben verdiend in de mode-industrie. In juni 2014 komt er een tweede editie van MOAM collective in het vertrouwende concept met wekelijkse coachings. Maar Martijn heeft nog groter nieuws: MOAM gaat voor het eerst met een bedrijf samenwerken, de Hema.

Wat een project! Waarom wil de Hema in zee met Moam?

Moam en Hema hebben enorm veel overeenkomsten; we zijn 100% Nederlands, multi-disciplinair en clean. Geen confetti en fanfares; what you see is what you get. De Hema heeft natuurlijk een rijke geschiedenis op het gebied van Dutch Design en volgens hen paste MOAM daar goed bij. Ik ben dan ook enorm trots dat de Hema met ons wil samenwerken, voor beide partijen wordt het de eerste collaboratie, dus het wordt spannend.

Dus de Hema wordt weer hip en hot?

Voor mij is de Hema altijd hip en hot gebleven, ik ga er heen voor mijn theedoeken, maar ook voor fietslampjes en kerstcadeautjes (en natuurlijk voor de rookworst). Tuurlijk zijn er ups en downs, maar het bedrijf bestaat al ruim 80 jaar en wordt nog steeds enorm gewaardeerd als merk. Meer dan Apple, Albert Heijn of RTL.

Komen er net als bij de eerste Moam-editie weer wekelijks coaches uit de mode-industrie met adviezen?

MOAM voor HEMA is een ander project dan MOAM collective, de focus zal meer liggen op een commerciële collectie en op de verschillende facetten als textiel, fashion en product design. Uiteraard zijn er een aantal bekende namen bij betrokken, als Frans Ankoné, Mariette Hoitink en Peter Leferink.

Wat is er nog meer anders?

Bij MOAM collective waren we in alles vrij; wordt het een mannencollectie en welke doelgroep? Welke stoffen gaan we gebruiken en waar willen we schieten? Voor de Hema moeten we commercieel denken; het moet bijzonder en eenvoudig zijn. Gemakkelijk en vertrouwd, maar toch vernieuwend. Daarom is het juist een enorme uitdaging; omdat het nieuw is, en weer een heel andere manier om van concept tot presentatie te komen.

Bij Moam 1 verraste je met Doutzen Kroes als model, en Inez en Vinoodh als fotograaf, kunnen we weer zulke grote namen verwachten?

Inez & Vinoodh en Doutzen zijn natuurlijk moeilijk te overtreffen, dat beeld is nog steeds heilig voor mij. Het hangt groot in mijn kamer. Maar ook voor MOAM voor HEMA zal ik op zoek gaan naar een verrassing, die past bij MOAM en HEMA. Stiekem ben ik natuurlijk al een beetje bezig…

Wanneer wordt bekend welke ontwerpers meedoen aan Moam voor Hema?

Begin 2014 maken we het hele team bekend en vanaf dat moment gaat de MOAM-machine weer ratelen met een blog, de Facebook-pagina en alle andere uitingen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.