Top menu

Pop-upstore Louis Vuitton

Gisteren was Patrick Louis Vuitton weer even in Amsterdam. Hij pakt net als de reislustige Tyler Brûlé, oprichter van het tijdschrift Monocle en columnist van de Financial Times, een paar keer per week zijn koffer in. Logisch dat de kosmopoliet voor Louis Vuitton de aangewezen persoon was om samen L’Aventure te ontwikkelen.

De luxe pop-upstore is het walhalla voor de moderne globetrotter. Met een rij flyers met reistips doet de ruime zaak denken aan een reisbureau. Een muurschildering van de Nederlandse illustrator Letman, geïnspireerd op het veelkleurige LV monogram, vormt het decor voor luxe tassen en koffers – vintage en nieuw – zoals de Zéphyr, een koffer op wielen. Interessant is een demonstratie van de kunst van het inpakken, de core-business van reisexpert Louis Vuitton, die zijn carrière 159-jaaar begon als bagage-inpakker van Keizerin Eugénie.

Tyler Brûlé was tijdens de opening betoverd door een inpakdemonstratie. “Al pak ik zelf bijna elke ochtend mijn koffer is, toch is het bij mij geen kunst.”

 L’Aventure. 22 Avenue Montaigne, Parijs. Open tot 31 december.

Eerder gepubliceerd in Het Financieele Dagblad

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.