Top menu

Nieuwe rituelen van Chanel

Je van top tot teen in het zelfde label kleden is not done. That was so eighties. Maar hoera, met het gebruiken van verzorgingsproducten van één merk is niks mis. Goed gekeurd is ook layering –  het laag over laag aanbrengen van een eau de parfum en eau de toilette van het zelfde merk (layering kan ook met verschillende merken, een kunst op zich). Sommige Chanelgeuren lenen zich overigens prima voor layering,  zoals bijvoorbeeld de eau de toilette en de eau de parfum van N° 5.

In 1921 bracht Gabrielle Chanel haar eerste geur uit, N° 5. ‘A woman’s perfume with the scent of a woman’, zei ze vaak. N° 5 is een zogenaamde abstracte geur, er springt niet één bepaalde herkenbare noot uit tussen de tachtig ingrediënten die gebruikt zijn voor de geurcompositie. Dat verklaart mogelijk het succes van deze inmiddels mythische geur. Een logische toevoeging aan de N° 5 geurenlijn zijn de huidverzorgingsproducten.

Chanel denkt de laatste tijd in sets. Na het succesvolle gezichtverzorgingstrio Le Jour, La Nuit en Le Weekend bevat de N° 5 huidverzorginglijn zes geparfumeerde producten onderling te verdelen zijn in drie ‘momenten’ of ‘rituelen’ zoals Chanel het noemt.

Voor het bad- of douchemoment zijn er de The Foaming Bath, een nieuwe badschuim, een zachte Bath Soap en het schuimende The Cleansing Cream. Voor na het afdrogen: The Body Lotion en The Deodorant. Het zesde, en losstaande, product is The Hair Mist, yep, een haarparfum. De verpakking van de hele set is opvallend luxe met zwarte hoogglans doppen voorzien van gouden laag. En dat blinkt prachtig op de wastafel. Scoort goed als kerstcadeau.

N°5 Foaming Bath € 44,50, N°5 Deodorant spray € 42,00, N°5 Bath Soap € 25,00, N°5 Cleansing cream € 47,50, N°5 Body Lotion € 52,00, N°5 Hair Mist Spray € 44,50. Verkooppunt onlin: Bijenkorf.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.