Top menu

Die trui van Anna & de schoenen van Victoria

Hij is grappig, deze foto van  twee eigentijdse mode-iconen die de media beheersen, Victoria Beckham en Anna Wintour.  Genomen enkele dagen geleden tijdens het staartje van de New Yorkse modeweek. De gelegenheid: promotie van de Britse mode. (Victoria en Anna zijn beide van Britse komaf, vandaar)

Het eeuwige meisjes Victoria staat in haar bekende poseerpose: linkerbeen voor het rechter, heuppartij naar voren, god weet waarom –  lijkt ze zo nóg slanker dan? – maatje minus zero, is dat soms het streven? Ze is goed gekleed, vacuüm gezogen in een deftig grijs wollen jurkje, waarschijnlijk van eigen signatuur. Jammer van die schoenen. Victoria houdt van Louboutins (hét statussymbool van, van wat ja, de geslaagde vrouw?) met een plateau van vier centimeter en een naaldhak van veertien centimeter. De verhoudingen van de schoen zijn daarom ver te zoeken, en het resultaat komt nogal klompvoeterig over.

Buurvrouw Wintour – armen defensief over elkaar geslagen – straalt uit, ik hoor hier niet bij. Ze baalt als een stekker want vergeleken bij Vicky is ze in haar zware suède boots en plechtige plooirok zwaar underdressed. Spijt heeft ze ook, dat ze ’s morgens in een vlaag van verstandsverbijstering die trui heeft aangetrokken; een ‘slobberige’ Céline trui die haar minstens één keer zo dik maakt als Beckham. Om over de kleurcombinaties maar te zwijgen.

Ik zei toch, grappige foto.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.