Top menu

Preread: met Sonny Groo door de Marni collectie. Waar gaat hij voor in de rij liggen?

Consuelo Castiglioni, ontwerper van het Italiaanse Marni  is de nieuwste gastdesigner voor H&M. Het aanbod is groot, met zowel een lijn voor vrouwen en mannen en veel sieraden en schoenen, tassen en sjaals. Met stylist Sonny Groo ging ik vandaag door de collectie.

GK: Wat dacht je toen je hoorde dat Marni de nieuwe gastontwerper was?

SG: In eerste instantie vond ik het niet heel exiting, maar toen ik online de foto’s zag en nu de collectie ben ik heel enthousiast. Geweldig, ook al die accessoires. (Vliegt meteen af op een grote vierkantige zonnebril (19,95), rent naar de spiegel. Staat gelikt natuurlijk.)

SG: De styling van de collectie is briljant. Waarom? Nou het oogt no-nonsense, maar het is super smart gestyled. Kijk dat sjaaltje, dat zou ik normaal voorbij lopen omdat het niet opvalt, maar in combinatie met dat overhemd, en de manier waarop het is geknoopt, valt het opeens op en wil je het ook zo dragen. Dat elastische riempje is ook een must-have, dat gesp je zo overal om, en hup de outfit ziet er dan heel anders uit. Simpel en inspirerend. Trouwens, geen idee wie de styling heeft gedaan (Lucinda Chambers, weten we inmiddels).

SG: Fijn! Dit pakje kan ik zo aan! (Sonny pakt uit de damescollectie een gestipte rechte capri-broek en een bijpassend gestipt jasje (79,95) met korte mouw, er is ook rok (foto), en lange jas van dezelfde stof). De stof is prachtig, geweven. Heel mooi. Aandacht voor textiel en structuren. Die variatie in stof miste ik vaak in de voorafgaande H&M/designer collecties. Die geweven stippenstof blijft ook jaren mooi.

GK: De prijs/kwaliteit is inderdaad opvallend goed, er zit ook veel zijde in de collectie. Die stippenoutfit is een hele goede koop. Moet je natuurlijk niet last hebben van een stippenallergie.

SG: Stippen, stippen, stippen. In hoeverre kan dat eigenlijk nog? Het is een zomertrend, ze zullen er dus wel rekening mee hebben gehouden.

 

SG: Maar dít oh – dit, dit zwarte hoogglanzende jack van lak kunstleer met gebreide mouwen (200, -)  is het mooiste stuk! Beetje als de bruine lakleren jurk van Balenciaga voor winter 2008. (Sonny trekt het jasje aan, trekt het uit, snapt een foto – vreemd genoeg bestaat van dit jack geen foto). Hier zou ik zeker voor in de rij gaan liggen! Maar ik ben er niet….

GK: Wat?!?

SG: Ik ga op backpacktrip in Maleisië en Thailand. Maar wie weet, hangt het jasje er nog als ik terug kom. Of ik zoek een H&M in de buurt haha.

SG: Dit kledingstuk snap ik niet, een horizontaal gestreept vestje met een grote ruche langs de sluiting. 70 euro!

GK: Dat is wel kasjmier hoor, inderdaad het is gek ding.

SG: Met een riempje om de taille lijkt het wel wat.

GK: Hé Sonny een legging, weet je nog hoe scary je die Versace leggings vond?

SG: Deze is gebreid in horizontale lengte ribbels en oké (40,-).

GK: Ik heb altijd moeite met batik tribaldessins. Om de paar seizoenen duiden ze weer op, leuk voor styling in de modebladen, op straat ik het amper terug. Hoe kan dat?

SG: Ik weet niet waarom het nooit aanslaat. Mensen kiezen toch voor veilig misschien?

SG: Die sandalen van zilver zijn geweldig, maar helaas, ze zijn voor vrouwen, jammer. Ik hoop dat H&M eens een uniseks collectie lanceert, voor mannen en vrouwen. Alles in hetzelfde model en dan van maat 36 tot maat 46.

Door naar de mannencollectie.

GK: Die regenjas is gaaf, doe es aan. (donkerblauw met contrasterende mouwen van een stevig, maar ook fijn breisel 150,-)

SG: Dit is een mooie jas, en past perfect, maar ik ga toch voor het lakjack.

SG: Kijk deze broek (60,-) is heel goed. Het is een chino model met steekzakken maar dan van dun katoen. Ik hoop trouwens dat veel mannen hun slag gaan slaan. Mannen die bijvoorbeeld winkelen bij Tenue de Nîmes vinden deze collectie ook leuk.

Hemd met mouwdetail

SG: Kijk nou! Dit gedessineerde pakje; een rechtvallende blouse (40,-) korte broek (30,-) in retro stijl! Geweldig voor de zomer. Er zitten veel bijzondere details in deze collectie: elastiek als tailleboekband, en kijk als je van deze blouse de mouwen oprolt dan zie je een contrasterende kleur.

GK: Deze boxy donkerblauwe jas met opgestikte vierkante zakken (150,- gecoat nylon) en deels met rood gevoerd ziet er best suf uit, maar als je hem aantrekt valt het volgens mij wel mee. Trek maar aan.

SG: Ja mooi. Hé kijk op de foto wordt de jas gedragen met een korte bolero erover. Goh, ik had niet gezien dat het bij elkaar hoorde, en styling is nog wel mijn beroep. Dus opletten jongens! Ik zei het vorige keer trouwens ook al, maar vrouwen moeten zeker ook kijken bij de mannencollectie.

 

Het recenseren van de collectie zit er op. Net als de vorige keer gissen we wie de volgende keer de gastontwerper zou moeten zijn.

SG: Nicolas Ghesquière haha. Nou, wat me een goed idee lijkt is Oscar de la Renta, en dan voor kerst met een hele mooie serie kerstjurken, geweldig. Givenchy mag ook, maar ik ben bang dat dan de H&M collectie er dan kwalitatief beter uit ziet dan gewone Givenchy-lijn haha.

Marni at H&M is verkrijgbaar vanaf donderdag 8 maart. H&M Kalvertoren en Dam openen hun deuren om 9.00 uur. 1 item per artikel. Online bestellen kan ook. Zie site voor verkopenpunten in de rest van het land. www.hm.com

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.