Top menu

#5 Weinstein uit de mode

Jaren geleden schreef ik in NRC Handelsblad dat de couturejurken van Marchesa weer prominent de Rode Loper van de Oscar-uitreiking bevolkten.

Dé Rode Loper, al jarenlang het territorium van Giorgio Armani, Dior en Chanel. Hoe kon het dat deze luxelabels vanaf 2006 opeens concurrentie kregen van het volslagen onbekende Marchesa,  opgericht door de Britse actrice/modestudent Georgina Chapman en haar klasgenootje Keren Craig?

Chapman bleek de verloofde van de machtige filmproducent Harvey Weinstein. Julia Samersova – in 2006 werkzaam in de modellenwereld – schamperde daarover in de LA Times: “Ja, het is zo simpel. Welke filmster durft nee te zeggen tegen de vrouw van Harvey Weinstein?” Deze week meldt B.O.F dat Weinstein soms zelfs eiste dat actrices die in zijn films speelden Marchesa droegen op de Rode Loper (daar kan geen marketingbudget kan tegenop.)

Geen merk haalde ooit zo snel en veelvuldig de Amerikaanse Vogue, met goedkeuring van hoofdredacteur Anna Wintour. Ook sierden door Marchesa geklede filmsterren uit Weinsteins filmsterrenstal regelmatig de Amerikaanse cover.

Afgelopen week passeerden regelmatig front row foto’s van Anna Wintour en Harvey Weinstein. Wintour heeft vorige week haar afschuw over haar ‘modemaatje’ uitgesproken en de vriendschap zal wel bekoeld zijn.

Armani kan weer juichen, want geen ster wil nog gezien worden in Marchesa. Het merk zal altijd geassocieerd blijven met Weinstein.

En de bedrogen Georgina Chapman? Ze is weg bij Harvey en gaat uithuilen en opnieuw beginnen; haar kant van het verhaal lezen we misschien wel in het voorjaarsmodenummer van de Amerikaanse Vogue. Van Weinstein willen we nooit meer iets horen.

Lees morgen over…. de zorgen van de Philophiles.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.