Top menu

Moodboard: Rebecca Ward

De van oorsprong Nieuw-Zeelandse Rebecca Ward showt met Dido Yland op Fashion Lab om 14.00. Rebecca studeerde aan de Massey University in Wellington, Central St. Martins in Londen en het Arnhemse ArtEZ. Hier behaalde zij in 2010 haar Master in Fashion Design. Daarna liep ze stage bij Iris van Herpen en And Beyond.

Stijl: Vrouwelijk met sterke silhouetten en donkere ondertonen. Mijn ontwerpen moeten zowel emotionele reacties moet uitlokken als leiden tot nieuwsgierigheid.

Favoriete cd’s, tracks: Talking Heads – Fear of Music, The Beatles – Abby Road, Animal Collective – Feels, Unknown Mortal Orchestra – II.

Designerrampje: Tijdens het maken van een collectie gebeuren er altijd onverwachte dingen, zoals materiaal dat te laat geleverd wordt of dingen die gewoon niet gaan zoals je wilt. Naar mijn idee hoort dat allemaal bij het ontwerpproces en wat het issue ook mag zijn, het is allemaal een kwestie van ‘problem solving’.

Hobbies: Als ik vrije tijd over heb teken en schilder ik graag. Ook heb ik onlangs een obsessie voor planten ontwikkeld. Ik heb een bonsaiboom en een verzameling vleesetende planten die over mij waken terwijl ik werk. Ik hoop zo mijn eigen ‘Little Shop of Horrors’ te krijgen.

www.rebeccajward.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.