Top menu

Moodboard: Marga Weimans

Marga Weimans showt vanavond om 21.00. Weimans studeerde af in Antwerpen aan de Royal Academy of Fine Art. Ze won met haar eindexamen collectie de ID Award – een stage bij ID Magazine in Londen. Marga Weimans heeft al werk verkocht aan het Groninger Museum en ze presenteerde haar werk enkele malen off schedule tijdens de Parijse Haute Couture week. Volgend jaar heeft ze in het Groninger Museum een overzichtstentoonstelling.

Stijl: Conceptueel, op een expressieve manier uitgewerkt. Een samensmelting van mode, kunst en architectuur. Met name prints zijn bij deze collectie een belangrijke focus geweest. Samen met vormgever Jeroen Koolhaas en architect Barend Koolhaas zijn voor de collectie “Aerial” de prints ontwikkeld.

Favoriete cd’s en tracks: Ik ben altijd op zoek naar nieuwe geluiden. Muziek is voor mij een belangrijke inspiratie voor de show en voor de collectie. Voor de show bedenk ik wat voor muziek er in het concept past waarna ik samen met de Dj constant op zoek ben naar nieuwe tracks. Ik heb een hele eclectische brede smaak. Afhankelijk van mijn gemoedssfeer. Ik wil absoluut weten wat er speelt. Nu luister ik naar alternatieve pop zoals Baths.

Designerrampje: Kapotte stofprinter! Gelukkig houden wij in de planning rekening met zulke vertragingen.

Hobbies: fotografie en film.

www.margaweimans.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.