Top menu

Lunchen met Legendary Linda en de Armani Experience

Linda Cantello is freelance make-upartist. The Legendary Linda, werkt met Giorgio Armani en maakt regelmatig beautyshoots voor de Britse, Amerikaanse en Franse Vogue. De blonde Britse make-upte David Bowie en Tilda Swinton, ze is de favoriete make-upartist van Lady Gaga, bevriend met Kate Moss. Cantello, die samen met Giorgio Armani verantwoordelijk is voor de make-up van het luxelabel, was in Nederland in verband met de eerste Giorgio Armani Cosmetics counter in de Haagse Bijenkorf. Hiermee is Armani cosmetica eindelijk te koop in Nederland. Linda Cantello was ook even in Amsterdam waar ik met haar lunchte in het Conservatorium Hotel.

Wat is de filosofie achter Armani make-up?

Ik denk dat vrouwen van Armani houden omdat elk product dat we bedenken – van nagellak tot foundations – gemakkelijk in het gebruik is. Armani cosmetica is ook ‘eerlijk’, we doen geen loze beloften. Als we stellen dít product doet dát, dan is dat zo. Het belangrijkste van mijn vak is dan ook ‘to please women’.

Wat brengt u op ideeën?

Zoveel dingen! Mijn eigen fantasie….

Vertel!

Ik droomde al twee jaar over een onzichtbaar huidproduct of foundation. Op dat moment werd er al zo’n zes jaar gewerkt aan dry oils. De combinatie van die twee ideeën resulteerde in een product dat verscheen in de Armani Maestro lijn die vorig jaar is gelanceerd.

Uit mijn fantasie haal ik veel ideeën, omdat ik vroeger als ‘kid’ veel make-up droeg, maar nu niet meer. Dus haal ik terug waar ik vroeger van droomde. Soms herinner ik me ook producten die ik ooit gebruikte, waarvan ik denk dat het goed zou zijn om ze opnieuw uit te vinden.

Wat inspiratie betreft zijn ook mijn twee zonen van rond de twintig belangrijk – een is fotograaf en de ander studeert film. Ze houden me jong, en door hen weet ik ook wat er gaande is, maar ik hou mezelf ook op de hoogte, bijvoorbeeld via blogs.

Mode, is dat een bron van inspiratie?

Mode is een beetje vastgelopen. Vergeleken met de jaren tachtig  – denk aan de revolutionaire Japanse constructivistische ontwerpers als Yohji Yamamoto – zijn er tegenwoordig weinig nieuwe ontwikkelingen. Maar mijn oudste zoon is net terug uit Japan met veel foto’s van kids in clubs. Het is echt amazing wat daar gebeurt met make-up, en ook mode. Ze zien er uit als een soort van ‘crazy mutants’ met gekke contactlenzen en geschoren wenkbrauwen. Dat is interessant. Het zou een reactie kunnen zijn op de kernramp in Fukushima, opperde iemand.

Dat extreme klinkt als hoe kids eruit zagen tijdens Blitz subcultuur in de jaren tachtig.

Ja, al is het nu anders dan destijds. Toen draaide het om make-up en haar, mensen hebben nu toegang tot meer middelen zoals die gekke contactlenzen. Trouwens ik was destijds als tiener een punker, Blitz vond ik stom.

Hoe vertaalt u ideeën in make-up voor Armani?

L’Oréal houdt twee keer per jaar meetings, we wisselen dan ideeën uit over nieuwe producten en kleuren. Ik geef dan aan welke kant het op zou kunnen gaan. Make-up moet natuurlijk altijd draagbaar zijn. Het is niet goed om ideeën letterlijk te vertalen, dat werkt niet voor de Armani vrouw, je moet dus iets uitvinden dat draagbaar is en eigentijds.

Hoe interesseert u een nieuwe generatie bij armani.

Interessant, onlangs werd er onderzoek gedaan naar leeftijden, en verrassend genoeg is de Armani klant veel jonger dan we dachten – zo tussen 25 en 35, daarvoor was het een iets oudere vrouw. Geweldig toch.

Wat was de meeste extreme show-make-up die u voor Armani heeft bedacht?

Even denken, we hadden het net over de Blitz kids en de make-up van de laatste Armani Privé show was erg eighties. Maar dat was Armani’s idee. Hij tekende een soort van driehoek bij het oog, en ik moest het na maken. Ik dacht nog wel even wat doet hij nu? De briefing voor de collectie was namelijk Afrika. Hij legde vervolgens uit dat het gaat om een excentrieke vrouw die op reis is, ja het was duidelijk.

Schetste Armani het make-up ontwerp dan op papier?

Nee, het tekent op het meisje! Haha met een black pencil, razendsnel, en ik maar denken: “Hoe voer ik dat uit?”

Kunt u een tipje oplichten van nieuwe producten?

Armani Rouge Ectasy is te koop vanaf september. Het zijn hybride lipsticks, een combinatie van lipstick en balsem. We noemen het ‘triple c’: coulour, comfort en care. Er komt ook een nieuwe nagellaklijn, een najaarscollectie met oogschaduw in levendige kleuren, en van de Maestro-lijn komt de liquied skin perfector van vorig jaar in een compact versie.

Giorgio Armani Cosmetics is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf Den Haag en op de deBijenkorf.nl. De uitgebreide Giorgio Armani-collectie van de Bijenkorf bestaat uit make-up, gezichtsverzorging en de exclusieve Armani Privé-geuren.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.