Top menu

Le Rouge Chanel aan de haal met film

 

Cinéma, Fiction, Scénario, het zijn enkele namen uit de lipstick Collection avant-première de Chanel die zijn geïnspireerd op de Franse cinema met de elegante filmsterren van weleer. Verwacht in de deze Rouge Coco en Rouge Coco Shine lipsticklijn dus geen knallende kleuren. Beschaafdheid voert de boventoon.  Le Rouge Chaneltinten matchen bovendien bij de vier nagellakken. Hoe chic is dat.

De glossy Rouge Coco Shine is een bestaande Chanellijn. De acht nieuwe tinten zijn intenser, bevatten dus meer pigment dan voorheen, zonder dat de gloss verloren gaat. Ik probeer Ingénue, het is zomerse beige/nude met glans die het goed zal doen bij een gebruine huid, bij mij is het duidelijk geen gezicht. Scénario neigt naar bruin/aubergine en staat mooi. Het intens rode Dialogue is van alle kleuren het vurigst. Het glanzende Suspense is frivool fuchsia roze-rood.

Van de zes kleuren Rouge Coco probeer ik het perzikkleurige Sentiment met een zweempje beige en Liaison, een lieflijke zacht roze. Le Baiser is eveneens roze maar dan intenser dan Liaison en heeft een subtiel gouden glans. Mooi voor ’s avonds, net als het pruim-bruine Ce Soir, de meest mysterieuze en mijn favoriet van de serie.

Wat de vier bijpassende nagellakken betreft, het lichtst is de beperkt verkrijgbare roze Scarlet, het is de meest zomerse kleur. Deze past net als lipstick Ingénue bij een gebruinde tint. Paparazzi is rood/brons met een metallic glans. Onder de indruk ben ik van Cinéma, een klassieker in heerlijk heldere hoogglans rood die me op een idee brengt: op naar een bijpassende film.

Le Vernis  € 23,00. Rouge Coco in zes tinten  € 31,00. Rouge Coco Shine in acht kleuren, Saga 78 is een limited editon lipstick. € 31,00. www.chanel.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.