Top menu

Kaviar Gauche voor Zalando

Een poosje geleden zag ik op een persdag van Zalando naast de eigen collectie ook ontwerpen die het Berlijnse label Kaviar Gauche speciaal had ontworpen voor de populaire webwinkel.

In kende Kaviar Gauche van een vakbeurs in Parijs en ik herinner me vaag een guerilla-showtje tijdens de Parijse modeweek, pal voor het modewalhalla Colette  Leuke eigenzinnige kleren met bijzondere handwerkdetails en veel aparte accessoires als tassen van geplooid leer. In Berlijn doen ze ook vaak mee aan de modeweek.

Leuke meiden ook, de oprichters van het label, Johanna Kühl en Alexandra Fischer-Roehler. Beide studeerden in 2005 af op de Parijse Esmod modeacademie en lanceerden vervolgens Kaviar Gauche, een vreemde naam die ze inspireerden op de Franse term “gauche caviar”,  een typering die in de jaren tachtig werd gebezigd door Parijzenaren die beweerden het socialisme aan te hangen, maar niet de bijbehorende bescheiden lifestyle leefden, maar eerder die van jetsetters.

De Kaviar Gauche for Zalando Capsule Collection die nu online te koop is de tweede voor de webwinkel. Te koop zijn een twintigtal eigenwijze ontwerpen zoals een perzikkleurige jurk met een zoom die van achteren lang en van voren kort is en een heuplang zwart getailleerd jasje, gemaakt van een stof met een opengewerkt blaadjesmotief. Ook verkrijgbaar in wit, en als jurkje met dezelfde bewerkte stof. Moderne ontwerpen met een touch of glamour, très gauche kaviar.

www.zalando.nl

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.