Top menu

‘Beat the top designer’ hopla van de buis.

Net 5 haalt het programma ‘Beat the top designer’ voortijdig van de buis. De laatste twee afleveringen worden geschrapt wegens tegenvallende kijkcijfers.

In het programma stond elke week een bekende Nederlandse vrouw centraal (o.a. Halina Reijn, die andere herinner ik me echt niet meer). Waar het over ging? Drie ontwerpers – volgens het persbericht zéér talentvol – streden tegen elkaar om een outfit voor de bn-ster te ontwerpen. Het ontwerp moest concurreren met een creatie van bekende modehuizen, bijvoorbeeld Valentino en Viktor & Rolf (leenden die zich echt voor zoiets, lijkt mij sterk)

Maar voel je ém al?

Met wekelijks net iets meer dan 100.000 kijkers blijkt Beat the Top Designer een vette flop. Vanavond is nog een aflevering te zien.

Natuurlijk flopt zo’n flinterdun formatje. Het idee alleen al, piepjonge, modeontwerpers die een paar uurtjes topdesignertje spelen. Maar waarom zouden ze niet met programma mee doen, ze hebben niets te verliezen.

Bijzonder irritant aan het ‘Beat the top designer’ format is de presentatie. Nu ligt dat niet per se aan de presentatrice (Renate Verbaan), maar irritant is het, iemand die elke aflevering exact de zelfde kromme zinnen moeten oplepelen.

Het is verbazingwekkend dat producenten warm lopen voor een dergelijk mode-ideetje. Ja mode is leuk, mode is in, maar een boeiend programma erover maken valt niet mee.

Afgelopen zondag zag ik een fragment op de BBC van Young Taylor of the Year, ik zou zeggen producers, bestudeer dat eens. Mooi gemaakt, en de kijker steekt er ook nog iets van op.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.