Top menu

Hakken uit, en hup de yoga-mat op, in kleding van Barbara de Ru

Onlangs presenteerde Barbara de Ru haar yoga collectie. Daar wemelt het toch al van. Hoe anders is de collectie van Barbara de Ru?

Hoi Barbara, hoe kwam je op het idee van een yoga collectie?

“De afgelopen winter had ik het zwaar, ik vond het even erg moeilijk om mijn label en mijn gezin met elkaar te combineren. Iemand waarmee ik het atelier deel, zocht een ruimte om yoga lessen te geven, ik zei ‘doe het gewoon hier’. Ik ben ook mee gaan doen en ontdekte yoga de oplossing was om mijn balans terug te vinden. Op de yogamat werd ik helemaal enthousiast en het inspireerde om iets met yoga te gaan doen. Ontwerpen combineren met yoga. Misschien raar.”

Waarom raar?

“Yoga gaat om het innerlijk en mode om het uiterlijk. Ik vind het juist een mooie combinatie”

Waar moet yoga kleding volgens jou aan voldoen?

“Er zijn natuurlijk al heel veel yoga-lijnen die al comfortabele kleding brengen, die nog goed zijn ook, dus dat is geen gat in de markt. Mijn idee was kleding maken waarin je gewoon over straat kan, zonder dat andere mensen denken ‘hé, zij gaat naar yoga’. Hoge hakken uit, en hup de yoga-mat op. Mijn kleding is tijdloos, draagbaar en geschikt voor yoga en andere dingen die je dagelijks doet.”

Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, en ben het ook niet van plan, maar is dat wel hygiënisch, ga je niet zweten van yoga? Oftewel, moet je je na afloop niet omkleden?

 “Je hebt duizenden soorten yoga, waaronder Bikram yoga waarbij je je het apelazarus zweet, dan moet je zeker iets anders aantrekken. Bij yoga-oefeningen ter ontspanning – tussen het werk door –  kun je mijn kleding dragen, al zal ik daarna niet naar Paradiso gaan.”

Of juist wel, daar stinkt het toch.

“Jaha. Ik zou me wel gaan opfrissen. Veel van mijn yogakleding is alleen voor de warming-up. Er zit ook een multifunctionele cape in de collectie die je als jas buiten kunt dragen en die je ook  kunt gebruiken als dekentje waarop je kunt mediteren.”

Is het een grote collectie?

“Twintig stuks denk ik, best groot ja, eigenlijk net zo groot als mijn prêt-à-porter collectie. Sommige items breng ik ook in beide collecties, zelfde model, maar in andere stof. De collecties vullen elkaar aan en je kan stukken onderling combineren, bijvoorbeeld een legging met een jurkje.”

 Het is te koop via je site?

Ja, en er is een boutique sale, vrijdag 16 december, 17:00-20:00 in de  Pieter Vlamingstraat 5 in Amsterdam!”

www. barbaraderu.nl

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.