Top menu

Petra Lunenburg exposeert in kliniek

Vrijdag opent kunstenaar/illustrator Petra Lunenburg haar expositie Time Proof- Acid Free. De locatie is bijzonder: Doctor’s Inc. Een kliniek voor plastische chirurgie.

Wat was je uitgangspunt voor deze expositie?

“Alle werken die ik laat zien zijn telkens 1 of soms 2, en afkomstig uit een serie waarbij ik vele malen hetzelfde onderwerp teken. Geleidelijk aan, na een tekening of 20, kom ik bij de essentie en dan begint het pas. Ik ken mijn onderwerp dan door en door in gevoel en beweging, zo ontstaan sterke beelden. Het is een soort van evolutie- mutanten proces.

De selectie van 14 werken heet Time Proof- Acid Free. Kunst overwint de tijd altijd in tegenstelling tot het lichaam. Acid Free verwijst naar de papiersoort die niet vergeeld. Verder denk ik dat schoonheid – zeker in mijn werk- bepaald wordt door de ruimtes tussen de lijnen. Daar zit al het ontastbare en uiteindelijk het idee of beeld van de kijker zelf.

 Je exposeert bij Doctor’s Inc, hoe denk je over plastische chirurgie?

“Persoonlijk geloof ik niet in het perfectioneren van het gezicht en lijf met botox of fillers. Het symmetrisch maken en werken naar een eindplaatje. De energie verdwijnt uit een gezicht, vooral bij extreme gevallen.

De locatie was voor mij ook bepalend; leuk om eens buiten de geijkte kringen te exposeren en ik hoop zo mijn netwerk te vergroten en werk te verkopen. Om toegankelijk te blijven toon ik ook enkele werken die ik zelf minder vernieuwend vind.

Wat is er dan toegankelijk aan die werken?

“Veel mensen vinden het knap iets te herkennen dat is gemaakt met weinig lijnen. Dat vinden ze vaak iets magisch hebben. Zo van: ‘jeetje die vrouw is getekend met maar een paar lijnen…”

Opening: 4 november. 18.00 – 20.00. Doctor’s Inc. Falckstraat 51. Amsterdam. Tot en met februari 2017.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.