Top menu

FASH!ON/OFF begint morgen. Filmer Todd Cole over Rodarte

Vrijdag wordt de eerste editie van het FASH!ON/off festival – het eerste Belgische mode en film festival – geopend in Antwerpen.
Enkele highlights: De Belgische fotograaf Serge Leblon doet morgen de aftrap. Hij zal worden geïnterviewd tussen 20.15 en 22.00 uur en een selectie van zijn favoriete modefilms laten zien. Hij werkte onder andere voor The Face, Dazed and Confused, Hermes, Natan, Chanel, Veronique Branquinho en Harper’s Bazaar en hij maakte onderdeel uit van het team van SHOWstudio. Leblon begon zijn carrière in de frontlinie van de oorlog tussen Israël en Libanon als verslaggever. Leblon stelde een selectie van inspirerende modefilms, videoclips en korte docu’s samen voor de eerste editie van FASH!ON/OFF

Op zaterdag 10 december zullen de legendarische Boy London creator Stephane Raynor & Boy London entourage geïnterviewd worden door fotograaf Ari Versluis (Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode) over de cultstatus en heropleving van het merk. BOY LONDON werd als merk groot in de jaren tachtig en was zeer populair onder artiesten als The Sex Pistols, Madonna, The Pet Shop Boys en Boy George.

Beeld: Todd Cole, Dakoto Fanning voor Rodarte

Zondag 11 december (20.30 -22.00) staat in het teken van de Amerikaanse filmmaker Todd Cole. Cole zal in discussie gaan met Bjorn van Poucke (Ben Trovato). Hij werkte o.a. voor Rodarte, i-D, Vogue, Purple, The Fader and POP.

FASH!ON/OFF gaat in op de relatie tussen de modefilm in de jaren ’10 en de videoclip in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De avant-gardistische experimenteerdrift die in de jaren ’80 gold voor de videoclip, is van toepassing op het genre modefilm, waarvoor geen regels of beperkingen geldig zijn momenteel. Waar in de jaren ’80 pionierswerk werd verricht voor de videoclip, wordt dat nu gedaan voor de modefilm door jonge filmmakers en modeontwerpers. De modefilm verandert langzaam in een genre.
Het gehele programma staat online op www.fashionoff.be.

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.