Top menu

Interview Liselore Frowijn

Met een kleurige collectie geïnspireerd op de knipselkunst van de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse wint Liselore Frowijn in de zomer van 2013 de jaarlijkse Frans Molenaar Prijs voor pas afgestudeerd modetalent.

Haar toekomst ligt open. Een eigen modelabel beginnen nu? Ze twijfelt. “Je moet het mínstens proberen,” adviseert Mirjam Bax, jarenlang de rechterhand van wijlen couturier Frans Molenaar. “Zie de prijs als een bekroning, bovendien kent de mode-incrowd nu je naam.” Daar was geen speld tussen te krijgen.

‘Je moet het mínstens proberen’, is sindsdien het mantra van Liselore Frowijn (26). “Kansen moet je pakken als het kan,” vult ze aan in haar studio aan het Singel in Amsterdam. Gezien haar internationale ambities is het eigenlijk verwonderlijk dat ze nog vanuit Nederland werkt. Aanwezig is ze al wel in Parijs. De meeste van haar inmiddels elf collecties – allemaal kleurrijk, speels, uitgesproken – zijn sinds 2015 in Parijs te zien geweest tijdens de halfjaarlijkse modeweken waar merken als Chanel, Louis Vuitton en Dior ook present zijn.

Overigens was die doorbraak het gevolg van meer dan “mínstens proberen”. Gestréden heeft Frowijn voor die gewilde showplek. Netwerken, praten als Brugman. “Omdat dit is wat ik echt graag wil. Ik heb de mensen van de Fédération de la Haute Couture et de la Mode Federatie (toezichthouder op de Franse mode-industrie, red.) voor de ervan overtuigd dat ik alles investeer in mijn werk. Zij willen zien dat iemand zijn best doet voor die plek. Sla je een seizoen over, dan vinden ze dat niet leuk.” Omdat Frowijn in maart 2018 weer in Parijs wil showen, zal ze weer moeten vechten voor haar plaats.

Ja, Liselore Frowijn is ambitieus. “Ik probeer het onderste uit de kan te halen. Ik wil mijn werk op de beste manier tonen.” Met het oog op buitenlandse klanten veranderde ze onlangs haar naam in kortweg FROWIJN. “Liselore Frowijn klinkt in het buitenland als algebra.”

 Het hele interview lees je deze week in Elsevier Stijl Vrouwenmode

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.