Top menu

De opkomst van de nep-influencer: leuk!

Ach ja. Hoe fictie werkelijkheid wordt (of omgekeerd).

Ken je Miquela Sousa? Ik tot gisteren niet. Ik las dat het instagramfenomeen een verzinsel is in de vorm van een avatar. Als @lilmiquela heeft ze al 537.000 volgers – echte – volgens haar makers.

Avatar Miquela is 19, heeft een Aziatisch uiterlijk en op haar hoofd 2 geinige knotjes – Mathilde Willink had ze zo ook. Mathilde had ook een avatar kunnen zijn, of tenminste dienen ter inspiratie. Maar ik dwaal af. Miquela woont in het hippe LA en maakt ook muziek – net als de avatargroep Gorillaz.

Miquela draagt veel designerkleren. De virtuele knapperd is niet alleen al ontdekt door de modebladen – waar ze binnenkort op zal duiken als model – maar ook door verschillende modemerken. Stel – zat ik te denken – je bent een influencer van vlees en bloed, en opeens poppen er allemaal van die nep grietjes op. Pop pop pop! De één met nog meer volgers dan de ander. Altijd dun, allemaal knap en erg bijzonder. Het avatarkapsel zit altijd top, ongesteld zijn ze nooit dus van pukkels hebben ze geen last.

Stiekem weet je dat modemerken de neppers leuk vinden, want ze zeuren natuurlijk nooit, en doen wat ze beloven. Want de bedenkers van ‘meisjes’ als Miquela zijn slim, handig en zakelijk.  Kennen jullie Georgilla al? Schijnt de nieuwste avatar te zijn. Mega Influencer.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.