Top menu

Balenciaga x Kering?

Balenciaga mannenshow gezien? Behalve mannen met witte nagellak, gekleed in oversized jassen of juist krappe sweaters, zagen we overdadige Balenciaga branding met het B logo dat terugkwam in bijna elke look.

Tijdens de show kwamen er nog twee logo’s voorbij: het woord Homme maar ook  het verrassende woord Kering, dat menig wenkbrauw zal doen fronsen. Kering is de Franse holding van luxemerken waaronder Alexander McQueen, Yves Saint Laurent en Balenciaga. Het bedrijf inclusief de merken is gevestigd in een voormalig ziekenhuis in de Rue de Sèvres in Parijs.

Balenciaga’s creative director Demna Gvasalia plaatste het woord Kering prominent op een sweatshirt en op de achterkant van jassen. Laat het maken van visuele statements gerust over aan Gvasalia die vorig jaar met zijn Vetements merk T-shirts met het DHL-logo modegekte creëerde. Hoe het logo van de pakjesbezorger opeens terecht kwam op Vetements T-shirts, is onder modegekkies bekend. Gvasalia kreeg dagelijks pakjes via het koeriersbedrijf en kopieerde daarom het oorspronkelijke DHL-shirt en stopte het in zijn Vetements zomercollectie onder het mom ‘het gewone een buitengewone twist geven’.

Kijk, dat is een stuk creatiever dan een al bekend merk gebruiken om je eigen merk te versterken. Net als met DHL pakte Gvasalia het Kering logo omdat hij ziet als hij naar zijn werk gaat (en op zijn salarisstrookje staat het vast ook). Kering klinkt nog goed ook. Idee voor een modecollectie onder die naam?

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.