Top menu

Interview: TOMS X Prabal Gurung

De New Yorkse ontwerper Prabal Gurung ontwierp met TOMS een schoenencollectie. Gurung groeide op in Nepal dat in 2015 zwaar werd getroffen door een aardbeving. Met de TOMS X Prabal Gurung Collection wordt geld ingezameld voor het heropbouwen van Nepal. Van de opbrengst van de schoenencollectie doneert TOMS vijf dollar van elke aankoop aan de Shikshya Foundation Nepal.

Ik neem aan dat je de schoenen zelf al draagt, wat voor reacties krijg je?
Ik ontvang ze een dezer dagen. Ik kijk er naar uit en zal je de reacties laten weten!

Kende je TOMS voordat je werd gevraagd?
Natuurlijk. Ik was al zeer vertrouwd met het merk toen ze me vroegen, en hoopte  eens met ze te gaan werken. Het eerste gesprek begon kort na de aardbeving in Nepal, we wilden graag samen zoeken naar manieren om aandacht voor het land te vragen.

Je bent opgegroeid in Nepal, wat is je meest dierbare herinnering aan het land?
Ik moet zeggen dat het land me continu blijft inspireren. Met name in professionele zin ben ik weg van het typische kleurgebruik en van de weefsels die je er overal ziet. Het is een bijzonder levendig land, en in vele opzichten onaangetast door de mensheid, dat is iets wat we zelden zien in de Westerse wereld. Ik heb zo veel goede herinneringen aan Nepal, en ik ga elk jaar terug om nieuwe herinneringen te maken!

Waarom heb je de uitnodiging van TOMS geaccepteerd?
Ik had altijd al bewondering voor het merk en waar ze voor staan, met als fundament giving back and paying it forward. Het is zeker een partner om trots op te zijn.

Waarom is TOMS anders in vergelijking met andere goede doelen?
TOMS was echt een van de eerste in zijn soort. Natuurlijk hebben andere initiatieven sindsdien ook manieren gevonden om de mensheid en de wereld te verbeteren of een andere vorm te geven. Maar bij TOMS maakt het onderdeel uit van het DNA van het merk.

De TOMS schoenen sluiten naadloos aan bij de Prabal Gurung stijl…
Ja, dat vind ik heel erg belangrijk. Als merk bieden we een scala van producten waarvan de opzet, de details, de grafische uitstraling, de tijdloosheid, en ga zo maar door – altijd aansluiten bij het merk. We letten hier op bij elke samenwerking.

 De collectie is vanaf 12 september 2016 te koop en bestaat uit de classic, een sneaker en een boot. De prijzen variëren tussen de €54.95 en €109,95

Over Toms: In 2006 ontmoette Blake Mycoskie in een dorp in Argentinië een aantal kinderen en ontdekte dat ze geen schoenen hadden. Om ze te helpen, richtte hij TOMS op, een bedrijf dat voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, aan een kind in nood een paar nieuwe schoenen geeft. One for One®. Dit eenvoudige idee is uitgegroeid tot een krachtig bedrijfsmodel.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.