Top menu

Foei, inhalig Cannes

Red carpet jewelry en red carpet dressing? Het is een belachelijk fenomeen. Gesponsord shinen met juwelen en designerjurkjes zien we niet alleen nu, tijdens het Cannes filmfestival, maar tijdens elk internationaal festijn waar celebs opduiken.

Stel, je bent een wereldster, verdient geld als water, zoveel dat je het in een mensenleven nooit op krijgt. Je bent Kristen Steward, Blake Lively, Vanessa Paradis, Jessica Chastain, Julianne Moore enzovoort. En je bent een zeikerd. Je laat je volhangen met geleende juwelen en krijgt easy money toe als je opdraaft in een designerjurk – of designersmoking, in het geval van mannen.

Zelf praten sterren nooit over hun inhaligheid, het lijkt wel taboe. Het is dan ook verfrissend als een bekende rode-loper-loper haar mening in de pers ventileert over sponsoring. Tegen Business of Fashion zegt mode-icoon Carine Roitfeld dat ze lenen haat. Nu heeft de moderedactrice, zo zegt ze, het geluk dat haar modeontwerpervrienden graag jurken speciaal maken voor haar. (Of ze daar voor betaalt, zegt ze niet).

Roitfeld zegt dat ze het heel stom vindt om in Cannes actrices met gratis juwelen te zien. “I am paid by no one. I pay myself.” Zo hoort het. Schitteren in zelf gekochte dure couture is prima, hang wel voor de zekerheid een kaartje aan jurk en juweel met de tekst: ‘I pay myself’. Dan blijven we vriendjes.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.