Top menu

Online-influencer Negin Mirsalehi over Gisou en bijen

Online-influencer Negin Mirsalehi heeft ruim 3 miljoen volgers. Onlangs lanceerde ze Gisou, een haarverzorgingsproduct verrijkt met honing van bijen uit de tuin van haar vader. Negin heeft een passie voor honing. Gisou betekent ‘gouden lok’ in het Perzisch. Waarom zouden haar volgers Gisou kopen?

Zeg Negin, wat meteen opvalt is de prachtige verpakking
“Gisou is one of kind. De ontvangst van de luxe verpakte doos is al een ervaring. Er zit een mooi boekje bij met het verhaal achter Gisou, ook dat maakt het product uniek.”

Je schrijft in dat boekje dat de honing uit de tuin van je vader komt, waar is dat?
“De tuin is aan de rand van Almere, in een bos. Bijen hebben in mijn jeugd altijd een belangrijke rol gespeeld. Al generaties lang houdt mijn familie bijen. Ik heb bijna mijn imkerdiploma. De praktijk, dat is 99 % van de kunst van het bijenhouden, heb ik geleerd van mijn vader die het vak leerde in Iran.”

Wat is het moeilijkst aan het houden van bijen?
“Het is een ingewikkeld proces waarvoor je gevoel moet hebben. Er zijn meerdere bijenkasten en verschillende bijenvolken, er zijn werkbijen, darren en een koningin. Soms worden bijen agressief door regen of hitte.
“Bijen hebben het moeilijk de afgelopen jaren, dus ze moeten gepromoot worden. Wat helpt om bijen te lokken is het in de tuin hebben van verschillende planten, zoals wilgenroos. In steden zie je ook steeds vaker bijenkasten op daken.”

Een haarproduct verrijkt met honing, dat is een idee van je moeder toch?
“Mijn moeder is kapster, ze gebruikt zelfgemaakt haarolie met honing. Pas toen ik als puber bewust werd van mijn uiterlijk, en er meer aandacht aan ging besteden, ging ik ook luisteren naar mijn moeder en ben ik haar producten gaan gebruiken.”

Heb je ook wel dingen met je haar gedaan die niet goed waren?
“Ja! Ik heb vaak mijn haar geblondeerd, zelfs roze geverfd. Ja ik heb mijn haar heel veel aangedaan. Overigens beweer ik niet dat als iemand Gisou gebruikt die persoon opeens heel mooi lang haar krijgt, absoluut niet. Het is wel zo dat hoe beter je het verzorgd, hoe beter het er uit kan zien.”

Waarom denk je dat je volgers Gisou interessant vinden?
“Vanaf het moment dat ik online ben krijg ik heel veel reacties en complimenten over mijn lange dikke haar. En er blijven maar vragen over komen. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Gisou is een multifunctioneel product. Het gebruik van dagelijks een of twee druppels transformeert droog en breekbaar haar in gezond en glanzend haar. De olie kan op meerdere manieren gebruikt worden; als masker, als hydraterende olie, als pre-styling en als finishing touch met slechts een of twee druppels.”

Gisou is je eerste product, wat volgt?
“In eerste instantie meer haarproducten, daar heb ik het meeste verstand van en die kennis wil ik delen. Mijn droom is uitbreiden met andere artikelen, maar ik doe alles stap voor stap.

Zou je dit honingproduct kunnen eten?
“Nee. Om überhaupt een olie te maken kan het niet anders en moet er siliconen in, anders krijg je niet de juiste structuur waardoor het in het haar kan. Het is wel zo natuurlijk en biologisch als mogelijk gemaakt en sulfaat en parabeen vrij.”

Ben je vaak gestoken?
“Ja, dat is het risico van het vak. Het is schrikken maar een bijensteek is niet zo pijnlijk als een wespensteek. Je moet niet er allergisch voor zijn of gestoken worden in je neus of oor of ogen, dat is echt pijnlijk. Als mijn vader er bij is, dan voel ik me veilig, hij weet precies welk volk agressief is.”

Gisou Honey Infused Hair Oil 100 ml voor € 74 via gisou.com Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.