Top menu

Coco’s leven samengevat in lipsticks

Etienne, Olga, Dimitri, Jeanne, Erik… Wat Chanel betreft is het deze zomer niet de vraag wélke, maar met wíe de lippen worden gestift.

De 24 nieuwe lipsticks uit de bekende Rouge Coco-lijn zijn bijna allemaal vernoemd naar de vrienden van Coco Chanel, en gegroepeerd in zes kleurgroepen: The Nudes, Oranges, Pinks, Rosewoods, Reds en Plumps. Kortom, voor iedereen een kleur.

Tot Coco’s inner circle behoorden natuurlijk haar beau’s, zoals Arthur, de liefde van haar leven, en Etienne, Coco’s geldschieter aan het begin van haar carrière.

Arthur, Etienne maar ook Dimitri en Coco zelf zitten in de categorie vurige Reds. Tot de The Nude serie behoort Jeanne. Dat moet Coco’s vriendin Jeanne Toussaint zijn, zij schopt het van ‘cocotte’ tot creative director van Cartier.

Vriendin Roussy (Mdvani), een langbenige Russische beeldhouwster kleurt Pink. En natuurlijk is er Misia, (bij Oranges) Coco’s inspirerende vriendin. Aan deze vermeende geliefde is nu zelfs een heel nieuw parfum is opdragen. De Misia-geur ligt vrijdag in de winkels. Maar ga eerst al deze lipsticks checken.

Leuk aan Rouge Coco is dat de collectie door alle namen ‘leest’ als het leven van Coco Chanel.

Rouge Coco € 33,50 per stuk. Les Crayons Lèvres (4) € 23,00. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.