Top menu

Veil je rijk met Kerry Taylor

Wil je investeren in eigentijdse mode die geheid in waarde stijgt? Koop Alexander McQueen. Of Japanse mode uit de jaren tachtig.

Het zijn tips van Kerry Taylor. De Britse gaf onlangs in Amsterdam op uitnodiging van Tassenmuseum Hendrikje een lezing over vintage, een populair onderwerp dat aansluit bij Forever Vintage, de huidige expositie in het Tassenmuseum.

Kerry Taylor is mode-expert en veilingmeester van Kerry Taylor Auctions, hét veiling-adres voor vintage designermode, en niet te vergeten tassen, heul veel tassen.

In Amsterdam vertelde Taylor bevlogen over haar vondsten. Van dozen vol jurken uit de jaren twintig van Vionnet, antieke tassen die ze jaren geleden – vóór de tassenhype – veilde voor een schijntje zoals een buidelachtige beauty uit 1620 voor slechts 360 pond, en over de meest gewilde tas aller vrouwen: de Hermès Birkin.

Taylor veilde ooit een Louis Vuitton vanity-case gekocht door Edward III, de Britse ex-koning die niets liever deed dan zijn vrouw Wallis Simpson met luxe verwennen. Vanwege de illustere namen die verbonden zijn aan de tas, kon Taylor het tasje afhameren voor maar liefst 40.000 pond.

Hier en daar lardeerde Taylor haar verhaal met weetjes als dat in het Midden-Oosten de Birkin in ongewone kleuren het populairst is, dat Vogue’s uit de jaren twintig veel geld opbrengen,  en dat zo’n beetje alles wat Elsa Schiaparelli heeft ontworpen stijgt in waarde.

Vorig jaar veilde Taylor een door Lesage geborduurd barok Schiaparelli-jasje uit de beruchte Zodiac collectie voor 110.000 pond. Uit dezelfde collectie veilt Taylor 9 december een lange zwarte  jurk met ‘zakjes’ van Sèvres porselein in shocking pink. Onder de hamer gaan die dag ook ontwerpen uit McQueens laatste collectie uit 2010 (zie foto).

Waarom mensen af willen van hun designer spullen? Taylor weet het wel, en somt de 3 d’s op: death, divorce en debt (scheiden, schulden, sterven). Hoe triest ook, doe er je voordeel mee. Hou de site van het Tassenmuseum in gaten voor info over de volgende interessante lezing. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.