Top menu

Oprichters & Other Stories: Amsterdam voelt als een natuurlijke match

Het Zweedse & Other Stories timmert hard aan de weg. Er zijn nu wereldwijd 14 winkels en nummer vijftien opent vrijdag in Amsterdam. Een dubbelinterview in Amsterdam met Sara Hildé Bengtsson (artistiek directeur), en Samuel Fernström (hoofd & Other Stories). Zij zijn de oprichters van het succesvolle merk. Sarah: “Soms knijpen we ons in de arm, en zeggen wow.” Samuel: “We hadden nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden.”

Wat heeft een stad nodig om van Other Stories een succes te maken?

Sara: “Vrouwen met interesse voor mode, en in Amsterdam zijn daar heel veel van.” Samuel: “Ja, de vrouwen in Amsterdam zijn echt stylish, ze stralen zelfvertrouwen uit. In Amsterdam zijn veel mensen op straat – lopend en fietsend – er is sprake van interactie. Je ziet dat terug in hoe mensen zich kleden, vaak met een persoonlijk accent, en daar gaat ook & Other Stories over. Amsterdam en & Other Stories voelt als een natuurlijke match.” Sara: “We wilden hier al langer openen, maar het wachten was op een ideale ruimte.”

Waarom adverteren jullie eigenlijk niet in bladen, kranten of op tv?

Sarah: “Via onze website, facebook, tumblr, instagram en pinterest kunnen we ook ‘praten’ met klanten, en verhalen delen. Sociale media past beter bij ons. We hebben voor die sociale media in-house art-directors en fotografen. Veel van de foto’s met onze kleding worden gemaakt in ons atelier in Parijs of in Stockholm. Wat modellen betreft mixen we personality’s met modellen, of mensen die bij ons werken, in de winkels of in het atelier. Dat is erg succesvol, net als de winkels.”

Samuel: “Er is nog een reden waarom we niet adverteren, we investeren alles in onze producten. Zie je die tas, die kost maar € 150.  Om dat prijsniveau te behouden letten we scherp op onze onkosten. Ook wat betreft de interieurs van de winkels, die zijn slim ingericht. Hetzelfde geldt voor de verpakking, dat zijn gewoon papieren tassen waar we iets leuks mee hebben gedaan. Het hoeft niet duur te zijn, dat is onze benadering, het draait echt om de producten.”

Over jullie vele samenwerkingen met jonge ontwerpers, vergis ik me, of zijn dat vaak Scandinaviërs? (Nu in de winkel: de elegante ontwerpen van de Zweedse A-S Dåvik)

Sara: “In het begin wel.” Samuel: “Ik denk dat het meestal Amerikanen zijn (somt een hele rij op).” Sarah: “Het is een mix. En ja natuurlijk, een samenwerking met een Nederlandse ontwerper is ook heel goed mogelijk. Samuel: “We zijn echt op zoek naar nieuw talent, dat geldt ook voor modellen en fotografen.”

& Other Stories begon in 2013 als beauty merk. Wat mensen misschien niet weten, is dat jullie hierin erg duurzaam zijn.

Samuel: “Als je hier iets koopt, bijvoorbeeld lipstick, oogschaduw, nagellak, en je hebt het gebruikt, en het is leeg of bijna leeg, dan kun je het terugbrengen en krijg je 10 % korting op je nieuwe cosmetica. Wij recyclen de plastic verpakking. Dus… een slimme klant koopt iets goedkoops, en kan het terugbrengen en korting krijgen op de nieuwe aankoop.”  Sarah: “Haha.”  Samuel: “Er zijn al mensen die dat doen, maar niet iedereen weet dit nog. Vooral de verpakking van de zeep wordt terug gebracht.”

 Ik het idee dat er wel meer winkels gaan volgen in Nederland.

Sarah: “Ja er zijn prachtige steden, het ding is het vinden van plekken met een hart. Het is een kwestie van tijd.”

Even over jullie paskamers, die zijn wel gorgeous zeg, en luxe!

Samuel: “Ja lekker groot, goed licht en overal spiegels, van top tot teen. En kijk dit kleine ding.” Sarah: “Dat is mijn favoriete ding.”

Samuel: “Let op.”  Hij trekt het gordijn dicht en dat sluit helemaal, geen irritante inkijk dus. Er zit een magneet in de stof!

Perfect! Net als de hele winkel. Check it out. Heiligeweg Amsterdam. Volg mij via instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.