Top menu

Exclusief interview met Pedro Lourenço

Dit weekend lanceerde MAC online een gelimiteerde collectie make-up die is ontworpen door Pedro Lourenço.

De Braziliaanse modeontwerper is een ster in zijn eigen land waar hij op zijn vijftiende al debuteert op de São Paulo Fashion Week. Lourenço is inmiddels 23 en showde al 8 collecties in Parijs en New York. De vooruitstrevende, moderne mode met veel handwerk van Pedro Lourenço wordt wereldwijd verkocht. Ik sprak de ontwerper over zijn samenwerking met MAC in Parijs na afloop van zijn show.

Wat was je eerste reactie toen MAC je benaderde?

“Oh ik wilde meteen beginnen! Ik was erg opgewonden omdat ik mijn stijl nu kon vertalen in make-up. Ik heb hier twee jaar aangewerkt, heel veel testen gedaan, kleuren soms weer veranderd, de samples vlogen over en weer. Overigens is MAC al een poos een partner van mijn merk, ze volgen me al lang en supporten me tijdens de shows.”

De pr-dame  legt uit waarom MAC graag met Pedro werkt: “We kozen Pedro omdat hij staat voor newness en freshness. Dat gevoel kan hij niet alleen overbrengen aan de Braziliaanse vrouw, maar net zo goed aan vrouwen uit andere landen. Verder, we gaan nooit in zee met een onbekend iemand. Pedro is heel bekend in Brazilië om wie hij is en waar hij voor staat. Hij is de zoon van twee geweldige ontwerpers. (Gloria Coelho en Reinaldo Lourenço) en hij is erg bescheiden.”

Pedro, wat is jou visie op make-up, hou je ergens niet van?

“Het is niet zo dat ik heel stellig níet hou van dingen. Mode verandert altijd en als ontwerper moet je altijd vrij zijn om je uit te drukken in elke tijd. Doorgaans heb ik niks met de ‘junklook’.  Daar hou ik niet van. Voor mijn shows vraag ik altijd aan de make-up artists om een mooie klassieke huid, met kleuraccenten.

De MAC collectie sluit aan bij je zomercollectie?

“Ja, het vertrekpunt van mijn zomercollectie is Nudity, met stoffen in verschillende nude-tinten. Dit heb ik doorgetrokken naar make-up met veel nude-tinten. De oogschaduw – Nude Quad met vier nude-kleuren en verschillende texturen – is onderling te mixen zodat er verschillende effecten ontstaan, zoals mat of shiny.

Ik denk over make-up na als een schilder. Verschillende schakeringen en verschillende texturen geven verschillende diepte en schaduwen. Er zijn vier lipsticks, één nude, en drie verschillende roden, van helder naar donker. Ook die kun je mixen als op een schilderij.”

Heb je de verpakking ook ontworpen?

“Ja, ik wilde een nostalgische uitstraling, een vintage look met een soft touch. Het goud refereert aan het jaren zeventig Aziatisch gevoel.”

Wat vond je het moeilijkst aan dit project?

“Dat huid anders reageert dan het lichaam. Ik bedoel: make-up gaat over huid, en bij het lichaam gaat het over kleren, stoffen. Er zijn verschillende huidkleuren, dus het bedenken van een make-up die globaal gedistribueerd moet worden, ja dat was wel een uitdaging. Maar MAC hielp geweldig met het zoeken naar kleuren voor uiteenlopende types.”

Heb je een geschiedenis met MAC op het gebied van hun producten?

“Nou toevallig herinner ik me een bezoek aan Amsterdam, ik was tien, waarbij ik met mijn moeder naar een warenhuis ging. Zij kocht toen MAC make-up, een rode lipstick en iets met glitter. Haar zichzelf zien opmaken maakte grote indruk op mij…. het was als een soort van droom. Ik wilde me ook opmaken, voor mij kocht ze toen ook iets van Mac, iets met glitter om mee te spelen.”

Een vraag over het creatieve proces als modeontwerper, hoe werk jij?

“Volgens verschillende processen, ik schets, ik drapeer en werk heel veel op de computer. Ik ben gek op photoshoppen. Groot voordeel hiervan is dat het ontwerp net zo wordt als de computertekeningen. Kijk ik laat je het even zien.”

Pedro pakt een zijn ‘ontwerpschetsen’ die inderdaad net zo realistisch ogen als de ontwerpen in het lookbook. Lachend: “Ik maak mensen gek om het precies zo te krijgen. Maar ik drapeer ook met stoffen het resultaat is dan driedimensionaal.”

Tot slot praten we nog even over jong Braziliaans modetalent – of volgens Pedro het gebrek hieraan. “Nederland heeft meer, en veel divers talent, zoals Iris van Herpen, dat komt door de goede scholen.” Hoe hij dat weet? Mijn moeder had een Amsterdamse assistent in Brazilië, vandaar.”

Nude Quad palet € 42,00. Nagellak € 16. Powder Blush duo € 21. Lipstick in vier tinten € 20,50. Lipglass € 19,50. Cream Colour Base € 20,50. www.maccosmetics.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.