Top menu

Mr. Polaraid toont naakt, naturel behaard

Zaterdag opent de foto-expositie Ferry van der Nat “Mr. Polaroid”.Mannelijk naakt geschoten door Ferry van der Nat.

Erwin Olaf hield vorige week op tv een pleidooi voor meer naakt in de kunst. Volgens hem verdween het naakt drie decennia geleden – onder andere vanwege de invloed van preuts kunstminnend Amerika. Mee eens?

FvdN:Zeker mee eens! Het is best bijzonder dat alles meer dan ooit om sex lijkt te draaien, kijk alleen maar online, terwijl in de kunst de preutsheid zijn intrede heeft gedaan.Daarom lof aan Musée D’Orsay in Parijs die vorig jaar alle kunst over mannelijk naakt uit de archieven heeft gehaald voor de expositie Masculine/Masculine. Arthur, een van mijn modellen, is poedelnaakt naar de opening gegaan!

Waar moet een man volgens jou aan voldoen wil je hem naakt fotograferen?

Hij moet beschikken over een mix van openheid en zich comfortabel voelen met zijn lichaam. En naturel behaard zijn, overal.

Hoe lang heb je gewerkt aan dit project?

Dit is een selectie van foto’s die ik de afgelopen vijf jaar heb gemaakt. Op de expositie hangen zo’n veertig polaroids in vijf verschillende maten, variërend van  32-40 tot 120-150.

En welke foto is je favoriet en waarom?

Dat wisselt enorm, maar nu toch wel de foto van Arthur Gillet die ik laatst in Parijs heb gemaakt en die we ook gebruikt hebben voor de uitnodiging, omdat Arthur op deze foto zo open en kwetsbaar lijkt maar toch zo sterk is. En die billen hè, ze staan op de gedeelde eerste plaats.

Waren Polaroids niet een poos uit de handel?

Polaroids van Polaroid wel, maar Fuji is ze altijd blijven produceren, en sinds een tijdje is Polaroid weer opgestart met het Polaroid Impossible project, die gebruik ik trouwens niet.

The Ravestijn Gallery. Van 3 maart t/m 26 april. Westerdoksdijk 603-A, Amsterdam. Open: ma tot vrij 9.00 tot 17.00/zat 12.00 tot 17.00

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.