Top menu

De kracht van Valentino

“Mooi hè”, zegt Olivier Polge, de Franse ‘neus’ van Valentino Uomo.

De veertiger doelt op de robuuste flacon. Normaal ziet de parfumeur de fles pas als een geur klaar is. Dit keer hoorde hij dat de flaconontwerpers halverwege het proces opeens ontevreden waren. Ze wisten niet hoe ze de nieuwe geur moesten verpakken tot ze op het idee kwamen om de fles totaal te bedekken met een puntig reliëf, zoals de metalen studs die ook veel Valentino-accessoires sieren.

“Deze flacon met het amberkleurige parfum doet nu denken aan hoe whiskyflessen er vroeger uitzagen”, merkt Polge tevreden op.

Modern en klassieke designelementen zijn tegenwoordig verenigd in een van werelds meest bekende modehuizen, dat in 1959 wordt opgericht door Valentino Garavani (1932).

De Valentino-stijl staat voor luxe, chic en lichtvoetigheid met een glamourtwist. De altijd gebruinde couturier kleedt in de jaren zestig al snel sterren als Jackie Kennedy, Audrey Hepburn en Elizabeth Taylor. In 2002 trouwt Máxima in een statige Valentino.

Down de FD e-paper-app voor de rest van hele verhaal.

Valentino Uomo Eau de Toilette Spray 100ml € 81,85. 50ml € 59,90. Vanaf 27 januari t/m 2 februari exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Daarna bij Douglas.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.