Top menu

Go Gold: ook voor niet sportievelingen

Ik griezel van sport, zowel het beoefenen als het kijken ernaar.

Sporten is erg ongezond, maar dat is een ander verhaal. Het gaat nu om H&M die dinsdag een grote sportcollectie presenteerde – of eigenlijk meerdere: Go Gold (foto) is een exclusieve collectie ter ere van de Olympische Winterspelen die in samenwerking met het Zweedse Olympische team is ontworpen, er is een hardloopcollectie, een outdoorcollectie, een yogacollectie en een collectievoor work-outs.

Bij de presentatie kom ik Sonny Groo tegen, hoofdredacteur Mykromag en freelance stylist. Of Groo sportief is? Aan sporten doet hij bijna niet. Samen bekijken we de collectie, en een kaart met symbolen die ook op de kledinglabels staan en die de eigenschappen van het materiaal aangeeft, zoals waterbestendig, sneldrogend, windproof, enzovoort. Praktisch, vinden we. Sonny valt de vele setjes op, fijn, dat ziet hij niet overal.

Ik heb een beetje moeite met al die knallende neontinten. Sonny vermoedt dat vooral alles met neon roze deze zomer als een gek gaat verkopen, maar zo’n knalgeel hardloopjack? Dat betwijfelt hij, al hoopt hij dat mensen deze zomer wel voor kleur gaan, en in dat geval hoe knallender hoe beter.

Mij vallen de drie soorten sportbeha’s (vanaf € 14,95) op, die ik ook als sporthater zo zou aantrekken. Moest Sonny nu kleding kiezen voor een productie, dan zou hij spullen uit de Go Gold collectie gebruiken, “die is met grafische strepen net iets fotogenieker”.

Op enkele prints na, ogen de collecties kleurrijk en functioneel basic en, eh ja, erg sportief.

Go Gold hangt 16 januari in de winkels. De H&M Sportcollectie voor mannen, vrouwen en kids is nu al te koop en zeer gevarieerd. Prijsindicaties: een bidon € 2,95 enkelsokken € 7,95 sporttas € 19,95 donzen bodywarmer € 39,95 tot outdoorjack € 59,95.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.