Top menu

Zweedse winkelketen lanceert gender-free mode

De zoveelste trend kunnen we het niet noemen, het genderverhaal, daarvoor is het onderwerp te serieus. Echter, op het genderthema gebaseerde collecties zijn al jaren trending bij ontwerpers van mannenmode. Denk aan Rad Hourani, Rick Owens en Riccardo Tisci voor Givenchy, om er een paar te noemen. Het leidt meestal tuniekachtige vormen, of de rok voor mannen.

Dat het ook anders kan, bewijst Weekday (sale!), het rebelse broertje van H&M. De Zweedse keten lanceert begin februari een gender-free capsulecollectie MTWTFSS/HE als alternatief voor de standaard mannen-, vrouwen- en unisex-collecties.

Uitgangspunt voor de ‘gender-free’ stukken zijn Weekday archief-klassiekers als bomber, trenchcoat, denim, leren jasje, T-shirt en ruitpatroon.

Details van die stukken zijn opnieuw bekeken en verwerkt in gender-free ontwerpen. Stereotype mannelijke items, zoals het geruite houthakkersoverhemd zijn uitgevoerd in vrouwelijk organza en de traditionele sluitingen van mannenitems (aan de rechterkant) zijn toegepast op vrouwelijke items zoals de rok. Alle kleding is verkrijgbaar in maat 1, 2 en 3.

De collectie wordt gelanceerd met een opvallende film waarin het concept wordt uitgelegd door een hoogleraar Modetheorie, de Zweed Philip Warkander. In de video is de collectie ook te zien.

MTWTFSS/HE is vanaf begin februari 2014 verkrijgbaar bij Weekday stores wereldwijd.

De introductie video is te zien via Vimeo http://vimeo.com/76936042

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.