Top menu

Laidback met Karen Millen

Feestmode stress?

Fans van Karen Millen weten dat de Britse keten nooit teleurstelt met feestelijk mode voor een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding. “We maken geen wegwerpmode”, zegt Gemma Metheringham, verantwoordelijk voor de creatieve kant van het merk. “Het geheim van onze ontwerpen zit ook in stoffen, die hebben ‘body,’ dat komt de pasvorm ten goede.”

Karen Millen heeft twee winkels en een Bijenkorf-shop-in-shop in Amsterdam. Nederland is een van de eerste landen waar het modelabel zo’n tien jaar geleden opent. Ontwerpster Metheringham, die de hoofdstad regelmatig bezoekt, noemt Amsterdam  “a cool city”, met veel zelfverzekerde vrouwen. Dat type vrouwen brengt haar op het idee om de wintercampagne te laten schieten door de legendarische modefotograaf David Bailey, bekend omdat hij de persoonlijkheid van zijn modellen scherp weergeeft.

Gemma Metheringham tipt als musthaves voor Kerst een sweater met kant, een elegant zwart smokingpak, en puntige enkellaarsjes. “En combineer gerust een stoer bikerjacker met een feestjurk. Super glamour, maar op een relaxte manier.”

Verkooppunten: Bijenkorf Amsterdam, Karen Millen in Leidsestraat en P.C Hooftstraat (sale).

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.