Top menu

Huispakken en haarlak: Roy Donders

Dinsdagavond was mijn eerste kennismaking met de nieuwe tv-ster Roy Donders: stylist van het Zuiden. De 22-jarige Roy is stylist, runt een eigen kledingwinkel annex kapsalon in de Tilburgse volkswijk Broekhoven. Dinsdagavond was onder andere te zien hoe hij voor het eerst op zich zelf ging wonen. Jarenlang had hij gespaard voor de uitzet. De uitzet. Wie kent het woord sowieso nog. Roy, gekleed in T-shirts van Louis Vuitton (nep) en op echte Crocs, beschikt over een boeiende uitzet met nutteloze mega-parfumflessen (zie foto), een dekbed van Dolce & Gabanna (nep) en een uitgebreide verzameling takken (nep). Hoogtepunt: een echt oer-hollands boerenbontservies. Volgens zijn zus ongeveer 4000-delig.

De rode draad in de serie is de ontwikkeling van een huispakkenlijn, Roy draagt ze met barokke Versace (nep) prints. Ook Roys vriendinnen dragen ze ‘met een knot op de kop’. Ik draag ze ook hoor, vorige week bij Urban Outfitters een prachtig exemplaar gekocht met prints waar alle Versace-dessins bij verbleken. (Het liefst zou ik mijn huispak ook buitenshuis dragen. Durf ik niet. Bovendien heet het niet voor niets huispak.) Verder doet Roy niet zo gek veel, hij eet worstenbroodjes, koopt kleding in, krult wat kapsels. Maar in zijn favoriete worstenbroodje zit ook spek, en in de krullen gaan bussen lak om ze keihard te maken en de kleren die hij inkoopt doen pijn aan je ogen. Trash-tv.

Guilty pleasure – schuldig vermaak, even lekker de schaamte voorbij, zoals met Geer en Goor – daarvan beschuldigde NRC-amateur psycholoog Hans Beerekamp ons modetypjes die gefascineerd kijken naar de antistylist en smaakrevolutionair Roy Donders.  Belachelijk, alsof we niet gewoon voluit gaan in onze waardering voor de deze haarlakkoning die op een onschuldige manier zijn droom leeft. De Bling Bling Televizier Ring zal hem volgend jaar beter staan dan de routineuze Gooise sterretjes die hem dit keer om de vinger mochten steken.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.