Top menu

Hemelse inspiratie

In 1974 zong het duo Mouth (man, heel dik met baard) en McNeal (vrouw, heel dun en blond): “Ik zie een ster, hij staat nog ver, en strakjes komt hij dichterbij”. Hoe dan ook, de meezinger werd een knoeperd van een hit, en was met vertraging nog visionair ook. Bijna veertig jaar later is het zover: een sterrenregen daalde rijkelijk neer in de collectie van Saint Laurent Paris, het luxelabel dat voor de komst van Hedi Slimane nog Yves Saint Laurent heette.

Sterren als sieraden zijn sinds 1932 en vogue als Coco Chanel (1883-1971) op verzoek van het Franse Diamantgilde haar collectie Bijoux de Diamants lanceert die is geïnspireerd op het sterrenstelsel. Het doel, het promoten van de flonkerende stenen na de financiële crash van 1929, wordt bereikt als het dringen is bij de expositie die volgt. De Chanel-sieraden met sterren, maantjes en het bekende kometencollier met een sprankelende ster die aan één uiteinde nonchalant om de hals zwiept, zijn inmiddels klassiekers voor the rich and famous.

Ook een klassieker bezaaid met sterren zijn de tassen van Ulrika Lundgren, een Zweedse styliste die jaren geleden neerstreek in Amsterdam en een fortuin verdiende met haar leren Rika sterrentassen. Een sterrenregen op andere accessoires als sjaals en kleren daalt deze winter op ons neer.

Eerder gepubliceerd in modevakblad Link.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.