Top menu

The Kooples komen

Primeur! Yoehoe! The Kooples komen naar Nederland! Vanaf eind november is het merk dat bekend is om de androgyne rockerige stijl te koop in de Bijenkorf. In de PC Hooftstraat wordt gewerkt aan een winkel, wanneer deze opent is niet bekend.

De afgelopen jaren ben ik zelden verrast door pakkende nieuwe winkelconcepten, maar toen ik in 2008 in Parijs voor het eerst een Kooples ontdekte, dacht ik ‘gelukkig het kan nog’.

In het oog springend is de winkelgevel, die zijn allemaal glanzend zwart. Ik weet zeker dat het merk hiermee een trend heeft gezet, in Parijs zag ik daarna opvallend veel zwarte gevels opduiken, maar eerlijk is eerlijk Hotel Costes was er eerder.

The Kooples – genoemd naar hoe een Fransman het Engelse woord ‘couples’ uitspreekt – was een instant succes.  Een paar jaar geleden deden ze een samenwerking met Pete Doherty van de Libertines die voor The Kooples een kleine collectie ontwierp. Stelletjes staan centraal in alle Kooples campagnes, voor deze winter poseren en Adam en Alice. In Alice herken ik model Alice Dellal, ze kijkt niet alsof ze van plan is lang bij Adam te blijven. Volgende zomer weer een nieuw koppel.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.