Top menu

Arrrgh! Monsters in de mode in Utrecht

In de mode zitten meer monsters dan je zou denken. Het Centraal Museum in Utrecht selecteerde zo’n zeventig stuks van veertig verschillende ontwerpers voor Arrrgh! Monsters in de mode, de eerste modetentoonstelling over character design.

Van bestaande superhelden en stripfiguren tot fantasierijke avatars. Ontwerpers als Bernhard Willhelm, Walter Van Beirendonck, Issey Miyake gebruiken het als inspiratie voor hun collecties. De Nederlandse ontwerper Bas Kosters staat bekend om zijn kleurrijke cartooneske ontwerpen waar hij ook in zijn eentje makkelijk een museum mee zou kunnen vullen. Speciaal voor Arrrgh, maakte Kosters in opdracht van het Centraal Museum nieuwe monsterlijke creaties. Het is een complete familie geworden. Iets nieuws presenteert ook materialentovenaar Bart Hess, die in 2010 voor Lady Gaga een alienachtige slijmjurk bedacht voor de cover van haar cd Born this way.

In het Centraal Museum duiken de monsters op zonder sokkel. Dat verhoogt de kans dat ze bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

ARRRGH! Monsters in de mode. Van 19 oktober 2013 t/m 19 januari 2014. www.centraalmuseum.nl

Vandaag in de lifestyle bijlage van Het Financieele Dagblad

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.