Top menu

Minju Kim for H&M: “Ik leef me uit in handwerk”

Independent Fashion Daily heeft twee primeurs: een interview met Minju Kim en een shoot met haar ontwerpen die vanaf morgen te koop zijn bij H&M. De Koreaanse Kim won de H&M Design Award 2013 met haar collectie ‘Dear My Friend’.

Je won in januari de H&M Design Award 2013 met een uitgesproken collectie, negen stukken hangen morgen bij H&M, kun je daar iets over vertellen?  

Na afloop van de awardshow in Stockholm heb ik samen met H&M die meest comfortabele stukken uitgekozen die mensen elke dag kunnen dragen. Ontwerpen waar iedereen zich prettig in voelt. Eigenlijk was dat – het selecteren –  iets wat ik nooit eerder had gedaan. Ik moest nu echt nadenken over mijn kleding en hoe ik ze moest aanpassen zodat mensen in real life ze  zouden willen dragen. Dat was erg leerzaam.  We transformeerden mijn enorme collectie in easy knits en T-shirts, tegelijkertijd zijn het sterke showpieces gebleven.

Deze collectie is als een feest, geeft positieve energie en is tegelijkertijd comfortabel en goed draagbaar.

Ik zag je afstudeershow in Antwerpen, en het viel me op dat stoffen en handwerk erg belangrijk zijn. Hoe heb je dat bewerkelijke handwerk vertaald in de H&M collectie?

Ik leg altijd zoveel mogelijk de focus op handwerk, vooral in de Dear My Friend collectie heb ik me flink uitgeleefd. De collectie was fun en vrolijk maar ook grafisch en scherp, een beetje bovennatuurlijk. De look en feel was nogal gekunsteld, dus heb ik erg mijn best gedaan om de vormen zo clean en sterk mogelijk te maken.

Je stijl is nogal uitgesproken. Heb je een idee waar dit vandaan komt?

De ontwerpen komen voort uit mezelf, ik heb altijd maffe fantasieën in mijn hoofd.  Mijn ontwerpen weerspiegelen waar ik van hou en waar ik bang voor ben. Het is best moeilijk om de stijl en de looks uit te leggen, ze zijn erg blurry. Dus wat ik doe, ik teken mijn ideeën in mijn schetsboek, en ik laat de ontwerpen van het papier springen.

Wat zijn je plannen nu?

Wat ik ga ontwerpen moet zo experimenteel mogelijk zijn. Het liefst zou ik blijven doen wat ik eerder heb gedaan op school: wegdromen in mode. Op het ogenblik wil ik niet ontwaken uit mijn school life dream.

Minju Kim for H&M, vanaf donderdag te koop online HM.com en in Amsterdam in de Dam-store. Op = Op!

Fotografie: Peter van Alphen, haar en make-up: Christel Man, styling Im Fong Liu.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.